La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries va organitzar dijous passat 13 de febrer un nou seminari, amb el títol “Novetats fiscals 2025 per a les cooperatives”. Aquesta jornada, realitzada gràcies al patrocini de Agrobank, es porta realitzant a l'inici de l'any durant un temps.
Aquest esdeveniment tractava d'un seminari en línia, en el qual cada assistent s'unia després d'haver realitzat la inscripció en la web que es va compartir en xarxes socials. Va abastar 2h, entre les 10.00 i les 12:00h.
Va ser una jornada molt interessant en la qual veus expertes explicaven quins canvis fiscals afectaran les cooperatives en aquest any 2025. La conferència no sols se centrava en detallar les novetats, sinó també a guiar als assistents a prendre les millors decisions sobre la base de la nova situació.
Durant el seminari, comptem amb el director Financer de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, Tomás Rojas Pacheco, com a moderador. Com a especialistes, van intervindre la directora de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries i catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Pilar Alguacil Marí, i la professora titular del Departament de Dret Financer i Història del Dret de la Universitat de València, María Pilar Bonet Sánchez.
Inicialment, Pilar Alguacil va comentar les novetats que anaven a haver-hi sobre el règim fiscal i sobre l'Impost de societats. L'experta va parlar sobre diferents lleis i decrets, a més d'algunes dades com els referents a la reintroducció d'unes certes limitacions. Si bé alguns d'aquests no se'ls aplica directament a les cooperatives, va resultar d'igual interés comentar-los, ja que, en cas que alguna cooperativa mantinga unes certes característiques, com la possessió de filials, si es veurien afectades. Així mateix, va tractar temes com la reserva de capitalització, la modificació de la tributació mínima en empreses de capital o el tema de la jurisprudència.
Posteriorment, Tomás Rojas va donar pas a la següent especialista: Pilar Bonet. Aquesta va tractar temes focalitzats, especialment, en l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA). Va comentar modificacions del mateix en productes com la llet fermentada, les pastes alimentoses o olis com el d'oliva o el de llavors. És a dir, productes de gran rellevància per a les cooperatives. A més, Pilar Bonet també va parlar d'altres temes com les novetats en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), o canvis en la jurisprudència.
Es va tractar d'una jornada molt interessant, amb gran recalcament en els interessos de les cooperatives. Si no vas poder assistir, desitges recordar els consells o vols reviure l'experiència, pots gaudir del seminari complet en Youtube.