institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra de Dret Autonòmic Valencià Manuel Broseta organitza un congrés sobre l’estat dels Drets Humans

  • November 13rd, 2019
Image de la noticia

Els dies 15 i 22 de novembre se celebrarà en la Facultat de Dret el I Congrés sobre “L’estat dels Drets”, en el marc de les jornades commemoratives del 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. L’esdeveniment està organitzat per la Càtedra de Dret Autonòmic Valencià Manuel Broseta de la Universitat de València.

En desembre de 2018 es compliren 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, una fita en la internacionalització de la defensa dels drets humans que, dins de l’any de la seua commemoració, mereix l’atenció de la Fundación Profesor Manuel Broseta mitjançant l’estudi dels drets proclamats i la reflexió de la seua significació en els nostres dies.

La Declaració de 1948 suposà el naixement d’una nova era, la de la mundialització de totes les relacions socials i, per tant, també del respecte als drets humans. Darrere quedaren conquistes rellevants com ara la conformació de l’Estat liberal amb les revolucions burgeses i la creació de l’Estat social de dret a partir de la lluita dels moviments populars. Drets assolits que cal reafirmar i estendre, i lluitar perquè siguen efectius en qualsevol part del món, siga quina siga la ideologia imperant o la religió professada. Amb aquestes Jornades es pretén contribuir a aquests objectius, impulsant els valors de llibertat, igualtat, justícia, pluralisme i convivència que dirigeixen l’acció de la Fundación Profesor Manuel Broseta.

La cita, patrocinada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, tindrà lloc els dies 15 i 22 de novembre en l’aula Joaquín Tomás Villarroya del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Facultat de Dret de la Universitat de València. Tota la informació i programa complet en aquest enllaç.