institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra DEBLANC es reuneix amb el Director Científic de la Vortex Foundation

  • October 7th, 2019
Image de la noticia

Els dies 26 i 27 de setembre van tindre lloc dues reunions entre el Director Científic de la Vortex Foundation, el Dr. D. Luis Jorge Garay Salamanca, i els investigadors de la Càtedra Universitària d’aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d’aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals (Càtedra DEBLANC) de la Universitat de València, en conveni amb la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana.

Com a resultat d’aquestes reunions, es va assolir un acord de col·laboració entre la Càtedra DEBLANC i la Vortex Foundation, per a estudiar i analitzar possibles casos de corrupció. La Fundación Vortex és una iniciativa sense ànim de lucre que desenvolupa conceptes, metodologies i insums per a polítiques públiques sota principis de ciència integradora. Actualment, Vortex col·labora amb instituts, acadèmics, periodistes i investigadors en Amèrica, Europa i Àfrica. Integrant diferents àrees del coneixement humà, es proposen models per a comprendre i enfrontar els desafiaments socials, com ara garantir la seguretat global, exigir eficiència governamental, promoure la transparència i protegir a les víctimes.

El Doctor Garay ha sigut assessor especial del Ministerio de Hacienda en el maneig del deute extern i la programació macroeconòmica (1984-1991), del Ministerio de Comercio Exterior en la negociació d’acords de lliure comerç (1993-1994) i del Ministerio de Relaciones Exteriores de Colombia en assumptes comercials i temes relacionats amb migració internacional (2003-2005), a més de consultor de la Contraloría General de la República de Colombia (2012-agost 2014). Actualment és director del Proceso Nacional de Verificación de la Comisión de Seguimiento a la Política Pública sobre Desplazamiento Forzado, que reporta a la Corte Constitucional de Colombia, director acadèmic de Scientific Vortex Group, i professor visitant del Link Campus University en Itàlia.

Ha publicat al voltant de 65 llibres, així com més de 90 articles en revistes especialitzades sobre temes com ara el comerç internacional i integració econòmica, migració internacional, desenvolupament industrial, exclusió social, globalització, desplaçament forçat, victimització i justícia transicional, captura i reconfiguració de l’Estat, construcció de societat i socioecologia política de l’explotació de recursos naturals no renovables.