institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra FISABIO organitza el VI Ateneu Biomèdic amb la participació de l'investigador del CSIC Manuel Ferrer

  • October 17th, 2018
Image de la noticia

La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO, Av. Catalunya núm. 21) serà el lloc que acollirà, el pròxim divendres 26 d'octubre, el VI Ateneu Biomèdic de València organitzat per la Càtedra FISABIO per al Foment de la Investigació Biomèdica de la Universitat de València. El ponent convidat serà el Científic Titular del CSIC Manuel Ferrer, qui impartirà una conferència titulada “Microbioma: Nous avanços en matèria d’investigació biomèdica”.

Després de l'acte de benvinguda a càrrec de José Antonio Manrique, Director Gerent de FISABIO, i del professor Andrés Moya, Catedràtic de Genètica de la Universitat de València, investigador de l'Àrea de Genòmica i Salut de FISABIO i Director de la citada càtedra, el Dr. Ferrer informarà als assistents dels últims avanços en matèria d’investigació biomèdica per a aconseguir una medicina integrada i una microbiota ajustada, descrivint l'evolució d'aquest conjunt de microorganismes presents en els nostres cossos en el marc de l'evolució humana.

Intervindran en el debat els següents investigadors:

-Prof. Amparo Latorre (UV, FISABIO-SP)

-Dra. Nuria Flames (IBV-CSIC)

-Dra. Yolanda Sanz (IATA-CSIC)

-Prof. Jose Vicente Castell (UV, IIS La Fe)

-Dra. Consuelo Guerri (CIPF)

-Dr. Vicente Rubio (IBV-CSIC)

-Dr. Javier Díez (FISABIO-SP)

-Prof. Andrés Moya (UV, FISABIO-SP)

-Dra. Dolores Corella (UV)

-Dr. Salvador Peiró (FISABIO-SP)

-Dra. Ana Conesa (CIPF)

-Prof. Juan V. Esplugues (UV, FISABIO-HU Dr. Peset)

L'activitat investigadora del Dr. Ferrer ha sigut multidisciplinària i ha tingut com a principal objectiu aportar una visió química a qüestions biològiques. En l'àrea de salut, centra els seus esforços en la utilització de tecnologies d'anàlisis mixtes químic-biològics per a l'estudi de la microbiota intestinal en el marc de diferents malalties, alteracions metabòliques i dietes.

Aquesta trobada periòdica, on especialistes del sector es reuneixen amb l'objectiu de debatre entorn d'una investigació biomèdica actual presentada per un investigador convidat, està oberta al públic que desitge assistir, sent imprescindible confirmació prèvia d'assistència (enllaç).

E-mail de contacte: fernandez_patsai@gva.es (Att. Patricia Fernández).