institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra Jorge Muñoz presenta el I Curs d'expert en Dret, Administració Concursal i Reestructuracions a la llum del nou Text Refós de la Llei Concursal

  • October 28th, 2020
Image de la noticia

Entre el 3 de novembre i el 2 de desembre tindrà lloc la I edició del Curs d'expert en Dret, Administració Concursal i Reestructuracions a la llum del nou Text Refós de la Llei Concursal, organitzat per la Càtedra Jorge Muñoz de Transparència, Segona Oportunitat i Dret Concursal de la Universitat de València.

L'art. 61.1 del Text Refós de la Llei Concursal (Reial decret legislatiu 1/2020 de 5 de maig) estableix que només podran sol·licitar la inscripció en el Registre Públic Concursal les persones naturals o jurídiques que complisquen els requisits que es determinen reglamentàriament, entre els quals es troben la realització de cursos específics en la matèria concursal. Aquest curs tracta de satisfer aqueixa necessitat, si bé es desconeixen encara els requisits legals que s'exigiran per a poder acreditar la formació per a exercir o ser designat com a administrador concursal.

El curs ofereix una completa visió del nou Text Refós de Llei Concursal, orientada a l'exercici pràctic, perquè l'estudiantat puga adquirir els coneixements, tècniques i habilitats que li permeten desenvolupar les funcions inherents d'administrador concursal, en cas de complir-se amb els requisits legalment exigits per a això. També ofereix una perspectiva de la directiva comunitària 2019/1023 del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de juny de 2019, sobre marcs de reestructuració preventiva, exoneració de deutes i inhabilitacions, i sobre mesures per a augmentar l'eficiència dels procediments de reestructuració, insolvència i exoneració de deutes, i per la qual es modifica la Directiva (UE) 2017/1132 (Directiva sobre reestructuració i insolvència), que haurà de ser incorporada a l'ordenament jurídic espanyol abans de juliol de 2021.

Per això, el programa formatiu permetrà conéixer la realitat professional del treball que desenvolupa l'administrador concursal en els Jutjats del Mercantil, inclosa la seua labor de mediació en els acords extrajudicials de pagament.

El curs es desenvoluparà de forma totalment en línia al llarg de 200 hores els dilluns i dimecres entre el 3 de novembre i el 2 de desembre. Tota la informació es pot trobar en aquest enllaç.