institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Llotja de la Seda acull el seminari ‘La Mediació, una solució als conflictes amb passat, present i futur’

  • Web and Marketing Unit
  • Cristina Soriano Cabellos
  • January 30th, 2023
Participants al seminari

El passat 25 de gener es va celebrar en la Llotja de València aquesta jornada, organitzada per la Càtedra per a la Cultura de la Mediació, que tenia com a objectiu abordar la mediació com a estratègia de resolució de conflictes empresarials.

Aquest seminari es va celebrar en el marc de les activitats organitzades en el Dia Europeu de la Mediació en la Comunitat Valenciana. Va comptar amb la participació de diversos experts en mediació de l'àmbit acadèmic i professional, que van compartir les seues reflexions amb el públic assistent.

La directora de la Càtedra per a la Cultura de la Mediació i catedràtica de Dret Processal, Silvia Barona, va inaugurar la jornada. A continuació, Jorge Sánchez-Tarazona (Universitat Europea de València) i Ignasi Gay (Uría Menéndez València) van participar en una taula redona moderada pel professor Carlos Esplugues (UV). Sánchez-Tarazaga va centrar el seu discurs en la solució negociada de conflictes entre mercaders i Ignasi Gay va abordar la mediació com a eina en els conflictes empresarials. 

Andrea Planchadell (Universitat Jaume I) i Federico Bueno Mata (Universitat de Salamanca) van participar en un debat que va moderar la professora Marta Cantos (UV). La catedràtica de Dret Processal Andrea Planchadell es va centrar en el projecte de Llei d'eficiència Processal. El discurs del professor Bueno va girar entorn de la mediació, la tecnologia i el metavers. 

Els ponents, el públic, l'entorn, i la clausura que va ser a càrrec de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el Prior i Cònsol Major del Consolat de la Llotja, Vicente Ebri— van ser determinants per al gran èxit aconseguit.

Aquest seminari forma part del programa d'activitats de la Càtedra Institucional per a la Cultura de Mediació, creada entre la Universitat de València i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, amb l'objectiu de fomentar la mediació com a mètode de solució de conflictes en la societat.

Cartelli