institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

Miguel Ángel Moratinos: “La universitat ha de crear una cultura de sostenibilitat i transmetre-la a la ciutadania”

  • January 27th, 2018
Image de la noticia

L’exministre i president de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS), Miguel Ángel Moratinos, va inaugurar les II Jornades Sostenibilitat i Institucions Culturals, que es desenvoluparen els dies 25 i 26 de gener al Centre Cultural La Nau. Durant la seua intervenció, va afirmar que la universitat, com a institució acadèmica i educativa, és responsable de la “creació d’una cultura de sostenibilitat” que ha de transmetre a l’alumnat i a la ciutadania.

 

L’acte inaugural va estar presentat per Marta García Haro, directora de les jornades, i acompanyaren a l’exministre en la taula la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort; i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño.

Miguel Ángel Moratinos va reconéixer que és necessària l’acció de les institucions i els agents culturals per a consolidar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. “La universitat, com altres institucions culturals, ha de crear una cultura de sostenibilitat que l’estudiantat i la ciutadania incorpore al seu ADN”, va proposar.

Les II Jornades de Sostenibilitat i Institucions Culturals van ser una trobada que pretenia analitzar l’impacte en l’àmbit cultural de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides. Comptaren amb una nodrida participació de representants institucionals i acadèmics, així com de responsables de centres museístics i creadors, les intervencions dels quals tractaren de sensibilitzar els agents culturals assistents sobre la importància dels ODS.

Aquesta activitat estava destinada a professionals del sector cultural i de la cooperació al desenvolupament, i va ser coorganitzada per la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS), la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament, l’Àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València i la Generalitat Valenciana. Va estar dirigida per la responsable espanyola de REDS, Marta García Haro, i comptà amb la col·laboració del Centre Cultural La Nau, Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de València, i amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, i del Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació.