institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

Les Càtedres Institucionals i d'Empresa de la Universitat de València van ser creades en 1993 com a instruments per a canalitzar les col·laboracions de la Universitat de València amb empreses i institucions externes, tant públiques com privades. Per les seues característiques estructurals, les Càtedres de la Universitat permeten assolir una ampla col·laboració que abasteix una o més àrees de coneixement i estén les seues activitats a les diferents funcions que desenvolupen les universitats: la docència, la recerca, la innovació i la difusió de la ciència, la tecnologia i la cultura.

En 2017 naix l'Observatori d'Excellentia ex Cathedra del Sistema Universitari Espanyol (SUE), amb una triple finalitat:

  • Ser un banc d'experiències, que recull les bones pràctiques desenvolupades per qualsevol càtedra institucional i d'empresa del SUE juntament amb la informació necessària per a fer possible un contacte més pròxim i operatiu.
  • Afavorir la identificació de tendències i de pràctiques innovadores en el desenvolupament de les activitats de les càtedres institucionals, donar-les a conéixer, promoure la seua discussió i anàlisi i afavorir la seua difusió i transferència.
  • Crear un espai de consulta oberta que facilite l'intercanvi i l'aplicació de les experiències que altres institucions han desenvolupat amb èxit.

 Agraïm la col·laboració de totes les càtedres que han participat en aquesta primera convocatòria, els principals resultats de la qual són: 56 bones pràctiques presentades de les quals el 69% han sigut admeses. A més, han participat 33 càtedres representant a 18 universitats.

 

Rafael J. García Martínez

Director de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència