
El dilluns 16 de juny, el laboratori FungiaLab de l’IATA-CSIC, ha organitzat un seminari molt rellevant que comptarà amb la participació de dos científics de primer nivell internacional: Chris Hittinger (University of Wisconsin–Madison, EUA) i Rike Stelkens (Stockholm University, Suècia). El seminari començarà a les 09.00 h al Saló d’Actes de l’IATA.
La jornada, titulada "Microbial Marvels: Biodiversity and Evolution of Yeasts", ens convida a descobrir el paper fonamental dels llevats, no sols en el pa i la cervesa, sinó també com a models clau per a entendre l’evolució, l’adaptació i la biodiversitat.
L’esdeveniment constarà principalment de dues xarrades:
09.30 – 10.30 | Chris Hittinger
"The Genomic Making of Yeast Metabolic Diversity"
Ens mostrarà com l’evolució del genoma ha impulsat innovacions metabòliques sorprenents, des d’habilitats fermentatives fins a la resistència a l’estrés. Una xarrada sobre genètica, biotecnologia i biodiversitat que també connecta amb la salut i la sostenibilitat.
10.30 – 11.30 | Rike Stelkens
"Experimental Evolution of Thermal Performance and Ecology-Driven Reproductive Isolation in Yeast"
Ens portarà a una evolució en directe: com la pressió ambiental pot generar noves espècies al laboratori. Una finestra oberta a l’origen de la diversitat biològica.
Aquest seminari està especialment adreçat a estudiants de la UV i la UPV, doctorands i postdocs, però està obert a tota la comunitat científica.
- Per a assistir, pots registrar-te en aquest enllaç: https://saco.csic.es/apps/forms/s/djnQsBeZrBggApGZL5o5PnBP
- Cartell de la xarrada