Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Estada d’investigació de Paulina León (University of Chicago) en l’IILP. Ajudes Biblioteca Vicent Peset Llorca

  • 18 de juny de 2024
Image de la noticia

Entre el 18 i el 28 de juny de 2024, Paulina León Triviño estarà d’estada d'investigació en l'Institut Interuniversitari López Piñero.

Paulina León és historiadora per la Universitat Iberoamericana de la Ciutat de Mèxic. Actualment realitza el doctorat en Estudis Hispànics i Lusità-Brasilers en la Universitat de Chicago. La seua tesi, titulada “Writing Contagion: Cultures of Plague in the Early Modern Spanish Empire” estudia com els brots epidèmics transformen les pràctiques literàries de l'imperi espanyol en els segles XVI i XVII, tant material com discursivament. A través d'una anàlisi interdisciplinària d'impresos i manuscrits, el seu treball examina diversos gèneres –dietaris personals, cròniques religioses i urbanes, relacions de festes i tractats mèdics– produïts en centres urbans de l'imperi com ara Barcelona, Lima, Ciutat de Mèxic i Cadis. La seua tesi demostra que autors de diverses professions i estrats socials, des d'adobers i cirurgians fins a servidors públics i poetes, van interrogar i van modificar el públic, els propòsits i la composició de les seues obres a partir de la seua experiència durant brots epidèmics.
La seua investigació ha sigut secundada pel Franke Institute for the Humanities, la Renaissance Society of America i la Newberry Library.

A més de la seua labor com a investigadora, imparteix classes d'espanyol i estudis culturals en la Universitat de Chicago i col·labora amb el Seminari de Formes Discursives de la Universitat Iberoamericana.