Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

L’Institut Interuniversitari López Piñero és un centre de la Universitat de València dedicat a la investigació i la divulgació entorn dels estudis històrics i socials sobre la medicina, la tecnologia i la ciència. Disposa de programes propis de màster i doctorat en Història de la ciència i la comunicació científica. També desenvolupa nombroses activitats de divulgació científica (exposicions, cicles de cinema, etc.) i seminaris d’investigació. El centre està situat en un palau restaurat del segle XVIII (Palau Cerveró), on també estan ubicades la Biblioteca Historicomèdica, amb una extraordinària col•lecció de recursos bibliogràfics, i la col•lecció d’instruments  de la Universitat de València. Aquest edifici disposa de sales d’exposicions permanents i temporals.

El 30 de gener de 2017, el Consell de Govern de la Universitat de València, després d’un informe positiu, amb la qualificació màxima per part de l’agència avaluadora estatal (ANECA), va aprovar el tràmit per a la creació de l’Institut Interuniversitari López Piñero (IILP), un centre amb les universitats d’Alacant, Miguel Hernández d’Elx, València i Jaume I de Castelló. El centre  és va ser avaluat positivament per part de la Generalitat Valenciana en maig de 2018 i finalment el decret del DOGV el 21 de novembre de 2018 crea l’Institut Interuniversitari López Piñero d’Estudis Històrics i Socials, sobre Ciència, Tecnologia, Mmedicina i Medi Ambient.

El centre dóna suport a la recerca, el pensament crític, la innovació pedagògica, la igualtat d’oportunitats, la divulgació innovadora, i la conservació i l’estudi del patrimoni bibliogràfic  i material relacionat amb la ciència, la tecnologia i la medicina.