Felipe Martínez Fernández és Doctor en Història i Filosofia de la Ciència per la Universitat de Leeds. Les seues investigacions han abastat temes com l'educació física, l'antropologia i les infeccions de transmissió sexual. Actualment, la seua línia d'investigació se centra en entendre com uns certs animals i les comunitats indígenes van ser utilitzats com a matèria primera per a l'estudi, investigació i experimentació mèdica, especialment pel que fa als vincles entre la nutrició, hormones tiroidals i el metabolisme.
A més de la seua trajectòria acadèmica, ha col·laborat amb diversos arxius, museus i col·leccions històriques relacionades amb el camp de la medicina i la salut pública, com la Unitat de Patrimoni Cultural de la Salut del Ministeri de Salut de Xile, el lloc web Memoria Chilena, l'Arxiu Nacional de Xile i el Thackray Museum of Medicine de Leeds.
La seua estada en l'Institut López Piñero (ILP) està dedicada a l'estudi del metabolisme basal i les seues perspectives racials. En particular, la seua investigació analitza la trajectòria del metge català Jaime Pi-Suñer Bayo, qui va ser professor de fisiologia en la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile (PUC) entre 1931 i 1932. Durant la seua estada a Xile, Pi-Suñer Bayo va realitzar estudis sobre el metabolisme basal, enfocant-se especialment en les comunitats indígenes maputxes.
La seua estada en l'ILP li permetrà aprofundir en la trajectòria científica de Pi-Suñer Bayo, a partir dels seus diversos textos existents a la Biblioteca Vicent Peset Llorca
Més informació sobre l'autor: linktr.ee/elfelipes_martinez