Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Nou volum de la revista "Enseñanza de las ciencias" amb dos treballs realitzats per investigadors de l'IILP

  • 29 de novembre de 2021
Análisis químico

La revista "Enseñanza de las ciencias" és una de les més prestigioses de la didàctica de la ciències a Espanya. Va ser creada a la dècada 1980 pels moviments de renovació de l'ensenyament que van sorgir de la lluita antifranquista, un dels centres de la qual va ser la Universitat de València. Dedica una secció permanent a la història de la ciència i en aquest darrer volum, la publicació del qual s’ha retardat per l'atac informàtic patit per la UAB, s'inclouen dos treballs realitzats en el context de l'Institut Interuniversitari López Piñero en el marc dels estudis sobre la història de les ciències a les aules:

Tratados, Apuntes y Explicaciones: tres libros de química compitiendo en la década de 1920 -  Ignacio Suay-Matallana doctor en Història de la Ciència per la Universitat de València, amb un magnífic treball sobre la família d'experts Casares, i recentment incorporat al departament d'Història de la Ciència i Documentació de la Universitat de València.

El boletín Faraday (1928-29) y las relaciones entre historia y didáctica de las ciencias - Luis Moreno Martínez, doctor en Història de la Ciència per la Universitat de València, amb una extraordinària tesi sobre Modesto Bargallo, antic membre de l'Institut Interuniversitari López Piñero i actualment professor d'ensenyament secundari a Madrid.


Aquestes línies d'investigació de l'Institut Interuniversitari López Piñero es complementen amb les accions dedicades a fomentar l'ús de la història en l'ensenyament de les ciències, tal com queda plasmat en les matinals, la VIII edició se celebrarà al febrer de 2022.