Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

INFOCOM Infocom ( Teoria i Tecnologies de la Informació i Comunicació)

L'objectiu fonamental de la xarxa temàtica Infocom és facilitar l'intercanvi de coneixements i la formació d'investigadors entre els diversos grups de recerca nacionals que es troben desenvolupant les seues activitats en aquest àmbit .
Descripció

L'objectiu fonamental de la xarxa temàtica Infocom és facilitar l'intercanvi de coneixements i la formació d'investigadors entre els diversos grups de recerca nacionals que es troben desenvolupant les seves activitats en l'àmbit de comunicacions auto- organitzatives, sense fils i processat de senyal en sistemes MIMO, així com amb altres xarxes o grups internacionals afins al tema assenyalat . Aquestes activitats es concentren totes elles en l'àmbit de les xarxes de sensors sense fils, en anglès Wireless Sensor Networks ( WSN ). La xarxa està constituïda per un conjunt d'activitats d'investigació on s'integren els diferents grups participants. Aquestes tasques són :

  • a) límits fonamentals i teòrics en xarxes de comunicació amb diversitat ,
  • b ) disseny d'esquemes de codificació amb diferents nivells d'abstracció ,
  • c ) tècniques de processament de senyal i algoritmes en sistemes MIMO i
  • d) processat cooperatiu i comunicacions autoorganitzatives en xarxes de sensors sense fils .

En cada activitat s'adquireix el compromís de col·laborar amb els grups que la integren així com amb els grups d'altres tasques, i de seguir les línies d'orientació i recomanacions que es determinin per la Xarxa. La xarxa està oberta a la incorporació de nous grups .

Data d'inici
2007 Desembre
Data de finalització
2008 Desembre
Entitats col·laboradores:

Ministerio de Educación y Ciencia (MEC)