Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

SOFIWORKS (Processament cooperatiu i comunicacions autoorganitzades per a xarxes sense fils de sensors)

Els recents avanços en els circuits digitals, les comunicacions sense fils i els sistemes microelectromecànics (MEMS) han permès l'aparició de dispositius (nodes sensors) que incorporen capacitats de comunicació sense fils, de processament i d'emmagatzematge.
Descripció

Els recents avanços en els circuits digitals, les comunicacions sense fils i els sistemes microelectromecànics (MEMS) han permès l'aparició de dispositius (nodes sensors) que incorporen capacitats de comunicació sense fils, de processament i d'emmagatzematge, funcionalitats de detecció molt diverses i possibles actuadors en una sola unitat compacta, de baix cost i autònoma destinada a convertir-se en omnipresent. Aquesta revolució s'està plasmant en xarxes sense fils de sensors denses i distribuïdes.

Les xarxes sense fils de sensors autoorganitzades poden ser d'ús en moltes àrees ( per exemple, supervisió ambiental, monitorització de salut estructural i predicció sísmica, vigilància de zones urbanes i ciutats , etc . ), Ja que només elles poden cobrir la gran escala, la descentralització completa i la solidesa que exigeix ​​aquest tipus d'aplicacions. Malgrat els importants esforços recents per construir infraestructura i els protocols intel·ligents per connectar a la xarxa aquests dispositius d'energia limitada, encara estem lluny d'entendre els límits teòrics del rendiment del sistema i el disseny òptim d'algorismes pràctics en la xarxa per a les diferents tasques. Aquesta proposta està motivada pel gran repte de proporcionar tant:

a ) una comprensió fonamental dels límits de rendiment de xarxes sense fils de sensors a gran escala i

b ) directrius de disseny , propostes sobre algoritmes i arquitectures de programari per a proporcionar la solidesa, eficiència energètica, autonomia i adaptació requerides.

La investigació en aquest projecte abasta l'adquisició distribuïda de camps físics, el processament distribuït a la xarxa amb limitacions de comunicació i informació parcial per tal d'aconseguir diversos objectius ( inferència, detecció, estimació, classificació, presa de decisions, control ), els diferents problemes que suposa aconseguir una comunicació totalment autoorganitzada, i l'anàlisi i optimització de la cooperació en xarxes heterogènies. Al costat més pràctic, també s'ha instal·lat un banc de proves de xarxes sense fils de sensors per provar els algorismes.

Data d'inici
2007 Gener
Data de finalització
2010 Gener
Entitats col·laboradores:

Ministerio de Educación y Ciencia