Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

El consorci ICELAND-INV18 dissenya un pla per a implementar l'estàndard EN

  • 30 de desembre de 2020
Image de la noticia

Els membres del projecte ICELAND-INV18 han dissenyat un pla per a la implementació de l'estàndard EN per a l'ús de factures electròniques en la contractació pública B2G a Islàndia.

Per a això, sota la direcció d’Unimaze, LMT Group i Icelandic Standards, s'ha dut a terme una anàlisi del context jurídic i operacional a Islàndia tenint en compte la notable falta de legislació sobre l'ús de factures electròniques en la contractació pública B2G al país. Els resultats d'aquesta anàlisi, degudament processats i revisats pels equips gestors del projecte, han alimentat l'elaboració del pla d'implementació que serà presentat a diferents actors públics i privats.

Així, l'impacte de la directiva de facturació electrònica 2014/55/UE en el context islandés s'ha estudiat a través de les dades recollides en diferents enquestes realitzades per ICEPRO. Els resultats d'aquesta recol·lecció de dades han sigut recopilats en el corresponent informe tècnic.

La iniciativa té com a objectiu donar suport a les institucions islandeses que formen part del consorci ICELAND-INV18 en la incorporació de l'estàndard europeu de facturació electrònica EN. Aquest desenvolupament estalviarà costos i temps tant per als proveïdors dels participants com per a ells mateixos i permetrà accelerar els procediments.

Universitat de València, Sendill is Unimaze ehf, Leading Management Technology SL, Reykjavíkurborg, Grímsnes og Grafningshreppur, Skeiða- og Gnúpverjahreppur, Orkubú Vestfjarða ohf, Akureyrarkaupstaður, Staðlaráð Íslands; ICEPRO, nefnd um rafræn viðskipt; Orkuveita Reykjavíkur, Félagsbústaðir hf. and SIMINN HF són part del projecte ICELAND-INV18.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.