Logo de la Universitat de València Logo Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions Logo del portal

  • LSYM

LSyM (Laboratori de Simulació i Modelatge) és un grup de investigació avançada, integrat en l'IRTIC (Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions) pertanyent a la Universitat de València. LSyM desenvolupa des de fa més d'una dècada equips de simulació de maquinària civil amb propòsits de formació i aprenentatge.
Donat el seu origen en el món acadèmic, i gràcies a més d'una dècada d'experiència, el LSyM està sempre pendent de les últimes novetats científiques i tècniques relacionades amb la simulació, investigant i desenvolupant models propis que el situen en la primera línia en aquest camp.
Un equip format per diversos doctors en enginyeria i professors universitaris, garanteix que els nostres productes estiguen en constant evolució, incorporant les últimes novetats tant des del punt de vista tècnic com de funcionament de ports i sistemes de càrrega i descàrrega. 

 

 

 

Dins d'aquest esforç constant, LSyM desenvolupa eines i complements que podran afegir en els diferents equips que inclouen:

  • Mòdul de logística: el mòdul de logística s'encarrega de variar l'estat de la consola virtual, i proporcionant ordres a l'usuari que simulen el funcionament d'una terminal real.
  • Simulació col·laborativa: per mitjà de l'ús de diversos equips de simulació del Laboratori de Simulació i Modelatge, diversos usuaris poden treballar en la mateixa consola virtual en temps real, interactuant entre ells i aprenent les habilitats necessàries per al treball en equip i la dinàmica habitual en una terminal portuària.
  • Actualització dels models matemàtics: gràcies al creixement en la potència dels equips informàtics, progressivament és possible incorporar noves funcionalitats i mètodes, millorant encara més el realisme i l'exactitud dels models. El nostre equip treballa contínuament per desenvolupar noves tècniques i incorporar cada novetat científica o tecnològica als sistemes de simulació.
  • Sistemes de tracking i visió estereoscòpica: aquestes tecnologies permeten utilitzar projeccions dinàmiques que es modifiquen amb el moviment de l'usuari dins de la cabina en tres dimensions, aconseguint una sensació d'immersió encara més gran durant la simulació.

Dins l'àmbit de la simulació civil, s'ha desenvolupat, a més dels simuladors de grues portuàries, sistemes de simulació per a automòbils, vehicles ferroviaris i maquinària d'obra civil.
Els simuladors desenvolupats utilitzen les més noves tecnologies tant en el camp dels gràfics 3D i la realitat virtual com en el del modelatge dinàmic, comptant amb models propis publicats en revistes científiques de caràcter internacional.
Dins d'aquest marc LSyM desenvolupa no només complexes aplicacions de simulació, sinó que també dirigeix ​​les seves investigacions en l'ús de tecnologies punteres per a gràfics 3D, l'ús de plataformes d'immersió per a simuladors i integrar aquests amb l'última tecnologia mòbil. D'aquesta manera, maximitzar la experiència d'immersió de l'usuari final.
LSyM realitza els seus projectes amb una planificació exhaustiva en el pla comercial, abaratint costos i proporcionant alternatives més econòmiques i segures a l'entrenament amb maquinària real en camps com la simulació portuària o la simulació d'obra civil .