Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

Weaving Europe celebra els èxits del projecte SILKNOW amb una jornada internacional

  • 23 de desembre de 2022
Image de la noticia

El projecte SILKNOW ha celebrat la jornada Weaving Europe el dimecres 21 de desembre en La Nau de la Universitat de València (UV). L'esdeveniment ha celebrat el premi en la categoria d'Investigació i el Gran Premi d'Innovació rebuts d'Europa Nostra i la Comissió Europea, amb el descobriment de la placa commemorativa, a més de reunir els membres de la iniciativa i entregar diplomes a les tesis que han sorgit durant el seu desenvolupament per les seues contribucions destacades en els seus respectius camps d'estudi.

L'acció, situada en el marc del programa Horitzó 2020, va produir eines digitals més enllà de les tecnologies actuals per a millorar la nostra comprensió i conservació del patrimoni europeu de la seda de 2018 a 2021.

Un equip interdisciplinari d'investigadors del grup ARTEC de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) i del Departament d'Història de l'Art de la Facultat de Geografia i Història, va aplicar la investigació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) de pròxima generació per a satisfer les necessitats dels usuaris en diversos àmbits, com els museus, l'educació, el turisme i les indústries culturals i creatives. El projecte ha sigut coordinat pel doctor Marcos Fernández, director del grup ARTEC; la doctora Cristina Portalés, investigadora Ramón y Cajal; i per la doctora Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat.

L'acte es va inaugurar amb la presentació dels projectes europeus Heritage Quest per part de la doctora Eva Kaptijn, HOMEE per la del doctor Zachary Jones, Swapmuseum per Elisa Monsellato, Fluxguide pel doctor Kasra Seirafi, Odeuropa per Inger Leemans, i en relació amb joves dissenyadors amb Xavier Giner.

A continuació, s'ha dut a terme la cerimònia del Premi al Patrimoni Europeu amb la intervenció del vicerector d'investigació de la UV, Carlos Hermenegildo, la representant d'Europa Nostra a través d'Hispània Nostra, Bárbara Cordero; i dels professors doctors Marcos Fernández, Jorge Sebastián i Cristina Portalés, investigadors de la UV involucrats en SILKNOW.

Així mateix, s'han premiat cinc tesis dutes a terme durant el desenvolupament del projecte reconeixent la seua contribució extraordinària als seus camps d'estudi i l'excel·lència en la pràctica investigadora.

A la vesprada, la representant de la Comissió Europea, Marina Martínez, ha enumerat les oportunitats que ofereix el programa Horitzó Europa. Per a finalitzar, els i les participants han gaudit d'una visita guiada per les instal·lacions de La Nau.

La Universitat de València, GARIN 1820 S.A. i l’Instituto Cervantes, d’Espanya; Centre National de la Recherche Scientifique - Lyon 2 i EURECOM, de França; Universita Degli Studi di Palermo, d’Itàlia; Institut Jozef Stefan, d’Eslovènia; Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet Hannover, d’Alemanya i Monkeyfab, de Polònia, han participat en SILKNOW.

 

També a:

UV Notícies

 

La sessió està disponible a través del següent vídeo: