Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

La finalització del pla d'implementació d’eID4Spain20 acosta la connexió dels serveis electrònics del consorci al node eIDAS espanyol

  • 23 de novembre de 2021
Image de la noticia

La connexió dels serveis electrònics públics prestats per l’Ajuntament de Torrent, l'Ajuntament d’Alcobendas i la Diputació d'Orense, al node eIDAS espanyol a través de CL@VE 2.0 està un pas més a prop gràcies als avanços que els socis del projecte eID4Spain20 han realitzat. En concret, els beneficiaris de l'Acció han dut a terme l'anàlisi de requeriments i el pla d'implementació que formen part de les activitats a desenvolupar.

Aquestes tasques són vitals per a definir els requisits i dissenyar la implementació del programari de les tres autoritats regionals a partir de la documentació proporcionada pel Portal Cl@ve, i per a analitzar el context de les tres organitzacions. Això no és tot, ja que també permet dissenyar l'adaptació necessària dels seus serveis electrònics per a fer possible l'autenticació dels ciutadans europeus mitjançant l'ús del node eIDAS.

A més, la construcción de la competència i el coneixement del consorci quant a les especificacions tècniques per a l'execució del projecte i la seua relació amb l'esmentada normativa ha sigut altre objectiu a assolir. Els tècnics del consorci han comptat amb el suport del coordinador, la Universitat de València, per a dur a terme aquests treballs.

En aquest sentit, les entitats implementadores tenen com a objectiu realitzar una autenticació transfronterera en línia amb el conegut com a Reglament eIDAS. L'Agència Executiva Digital i de Salut (HaDEA) de la Comissió Europea cofinança aquest projecte a través del programa CEF Telecom.

Web oficial: http://cef.uv.es/eID4Spain2020/

Web d’INEA, ara HaDEA: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-telecom/2020-es-ia-0025

Inici del projecte: 01/02/2021

Conclusió del projecte: 31/07/2022

Número d’acord: INEA/CEF/ICT/A2020/2271108

Número d’acció: 2020-ES-IA-0025

 

 

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.