Logo de la Universdad de Valencia Logo Instituto Universitario de Investigación de Robótica y Tecnologías de la Información y las Comunicaciones (IRTIC) Logo del portal

  • ARTEC
Desenvolupament d'un Joc Interactiu en 3D per ajudar i proporcionar la informació suficient a futurs emprenedors, per conèixer tot el camí necessari per esdevenir treballadors autònoms.
Descripción

El procés legal per esdevenir treballador autònom a Espanya , és complicat i de vegades resulta difícil proporcionar als futurs emprenedors tota la informació legal i oficial de manera comprensible i fàcil . En un intent de millorar com els futurs autònoms emprenen el camí cap a la seva idea de negoci, FOREM Andalusia , des del departament d'Autoocupació ens va proposar desenvolupar un joc interactiu i senzill que proporcionés tota aquesta informació de manera més amena .

Per al seu desenvolupament, es va fer ús d'una combinació de tecnologies com ara :

  • Entorns interactius 3D, basats en papervision i Flash .
  • Interactivitat , formularis i models oficials reutilitzables, presentació d'informació legal i jocs interactius d'avaluació de la comprensió del que s'ha explicat, desenvolupats per mitjà de Flash, Flex i XML.
  • Tecnologia Chroma Key per a l'obtenció de vídeos de la tutora virtual que explica tota la informació i ajuda en tot el joc.
  • Integració d'avatars en els entorns, representant l'usuari .
  • Ús del format COLLADA per als models corresponents a l'entorn i els avatars .
  • Integració de so per a les explicacions de la tutora, sincronitzat amb el que s'explica i amb el moviment de llavis de la tutora.

A continuació podem observar algunes pantalles del joc desenvolupat :

  

Explicación de un formulario                                    Tutora explicando el proceso legal

 

   

Juego interactivo de evaluación                              Tutora dentro del entorno

Fecha de inicio
2008 Julio
Fecha de fin
2008 Diciembre