Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Facultat Geografia i Història

Sobre el disseny d’intervencions arqueològiques en el Màster en Arqueologia de la UV

Arqueòleg manejant instrumental científic

A l’assignatura de Disseny d’Intervencions Arqueològiques inclosa en el pla d’estudis del Màster en Arqueologia de la Universitat de València t'introduiràs tant con en els mètodes, tècniques i procediments del disseny com en la gestió de les intervencions arqueològiques.

5 de d’abril de 2016

Aquesta assignatura forma part de la Matèria teorico-pràctica del Registre arqueològic al patrimoni arqueològic i pretén introduir l'estudiant en les problemàtiques que deriven del treball arqueològic professional, de la gestió del registre arqueològic en les seues diverses facetes, i de la seua conservació i difusió, com a patrimoni cultural, incloent el tractament de la informació i documentació, els seus aspectes administratius i de gestió empresarial i el valor de la informació arqueològica com a patrimoni i com a document científic en diverses disciplines.

L’assignatura de Disseny d'intervencions arqueològiques concentra quatre blocs principals, a saber; Concepte de Patrimoni, Disseny d'intervencions arqueològiques: De la logística al càlcul econòmic, Legislació i procediments administratius i Elements de gestió empresarial: Conferència convidada. La metodologia docent planificada per impartir aquest temari es diversifica en classes teòriques, que seran impartides a la Facultat de Història i Geografia (al Campus de Blasco Ibáñez), també es realitzaran classes pràctiques en aula d’informàtica i en el nostre laboratori, el qual te quasi un segle d’antiguitat i compta amb les tècniques més avantguardistes del mercat, les alumnes també assistiran a conferències relacionades amb l’assignatura les quals estaran impartides per professionals en l’àmbit de l’arqueologia i a més també es realitzaran visites guiades a instal·lacions museístiques on l’estudiantat estarà en contacte amb tot allò que estudia en classe.

Quant les alumnes del Màster en Arqueologia finalitzen aquesta assignatura tindran les nocions suficients com per a conèixer el marc legislatiu relatiu al patrimoni, els procediments administratius de gestió i la problemàtica empresarial específica

Quant les alumnes del Màster en Arqueologia finalitzen aquesta assignatura tindran les nocions suficients com per a conèixer el marc legislatiu relatiu al patrimoni, els procediments administratius de gestió i la problemàtica empresarial específica. Coneixeran també les potencialitats derivades de l'anàlisi dels materials biòtics, recalcant els sistemes de mostreig i el reconeixement bàsic de la seva diversitat, això com els procediments i protocols relacionats amb la conservació i difusió del patrimoni. Finalment, el Workshop del mòdul pretén familiaritzar l'alumne amb l'ús de diverses eines informàtiques relacionades amb la gestió documental i la presentació de resultats.

En definitiva, aquesta assignatura permetrà als estudiants i les estudiantes conèixer el maneig de bases de dades bibliogràfiques; maneig avançat de fulls de càlcul per al tractament de la informació; comprensió dels procediments administratius i els problemes de gestió empresarial. A més, l’alumnat podrà assistir a les hores de tutories i atenció a estudiants que té programades cada professor, per a realitzar consultes sobre qualsevol tema o aspecte relacionat amb l'assignatura, així com amb la realització dels diferents treballs.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies