Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

Hem perdut al professor Manuel Pérez Ripoll

  • 22 d’abril de 2020
Image de la noticia

Hui, és el dia més trist en la història del nostre màster, hem perdut un gran professor i una millor persona.

A primera hora de la vesprada del dimecres 22 abril 2020, ha mort el Dr. Manuel Pérez Ripoll, Professor Emèrit d'aquesta Universitat en la qual es va doctorar en 1987.

La seua vinculació al Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga, del qual va ser professor en diverses assignatures de Llicenciatura, Grau i Màster han sigut una aportació decisiva per a moltes trajectòries científiques.

La seua il·lusió i tenacitat per renovar la metodologia de l'estudi de la fauna prehistòrica l'han convertit en un referent europeu dels estudis arqueozoològics, especialment del processament i gestió de la fauna entre els caçadors i agricultors prehistòrics de la regió mediterrània. El seu nom romandrà lligat a l'estudi de jaciments tan decisius com Cova Negra, Cueva de la Cocina, Cova de l’Or, Ereta del Pedregal, Knossos, Cueva de Nerja, Tossal de la Roca, Cova dels Cendres, Coves de Santa Maira i Llonín.

Gràcies a la seua generositat, la continuïtat del seu treball està garantida a través dels alumnes formats en aquests últims anys. Tots els que hem gaudit del seu treball i amistat, compartint projectes, excavacions i viatges, hem perdut la companyia de qui solia ocultar, després de la senzillesa dels seus arguments, la rigorositat d'un científic  innovador. En les actuals circumstàncies la seua pèrdua es fa encara més dolorosa, al no poder compartir unes emocions que hauran d'esperar a quines les circumstàncies permeten l'organització d'un apropiat acte acadèmic. El seu record seguirà entre nosaltres.