University of Valencia logo Logo Master's Degree in Audiovisual Contents and Formats Logo del portal

.
.

Professional Master's Degree

Training strategic parts of the audiovisual industry within the field of new innovative exigences

.

University Master's Degree in Audiovisual Contents and Formats

Pre-enrolment period is opened for academic year 2017-2018

.

University Master's Degree in Audiovisual Contents and Formats

Addressed to the world of audiovisual production

DocsValència 2019

DocsValència és un festival internacional que té lloc a València on es projecten pel·lícules documentals que tenen la finalitat de transmetre un intercanvi de cultures i així poder construir un espai per a la reflexió.

3 december 2019

DocsValència es defineix, en la seua pàgina oficial, com alguna cosa més que un festival de cinema. “Som històries, mirades, perspectives, vivències i sobretot intercanvi de cultures”, creant espais d'agitació intel·lectual i una visió crítica per a reflexionar sobre la societat. De fet, especifiquen que es tracta d'un espai de no ficció, on el que es pretén reflectir no és una cosa fantasiosa, sinó la cara crua de la realitat social.

Les seus on es van projectar aquests films van ser: la Sala Mutant, La Filmoteca, Octubre CCC i Nolich. La tercera edició d'aquest festival va tindre lloc del 7 de novembre al 16 de novembre d'enguany, en el qual van participar un total de 22 obres, de les quals algunes com Almost Ghost, d'Ana Ramón Rubio, El cuarto reino, d'Adán Aliaga i Una vida entre cordes, comptaven amb diverses nominacions als Goya 2020.

Altres projeccions van ser: Woman, que tracta sobre la violència de gènere i la seua indiscriminació davant les classes socials, que de fet es va projectar com a funció de comiat, que marcava la clausura del festival; i Usar, tirar i atascar, que tracta la problemàtica de tirar tovalloletes higièniques pel vàter, que va causar un gran embós a la ciutat de València que va ocasionar un cost de 10 milions d'euros dels fons públics.

La cerimònia de clausura i repartiment de premis va tindre lloc en La Mutant, espai d’arts vius, situat en el Grau de València, concretament en el complex de les Naus. Es van repartir 3 premis a més d'alguns esments especials. El premi Panorama 2019, al millor llargmetratge nacional va ser per a Ainhoa. Yo no soy esa, dirigida per Carolina Astudillo Muñoz, que tracta sobre la cara oculta d'una Ainhoa; i el Premi Fragments 2019. al millor curtmetratge valencià que va ser per a Thangam, dirigida per Saray Ramírez-Payá i Emma Harris, que reflecteix la necessitat de crear societats més inclusives.

A més a més, cal destacar el premi Mirades 2019 al millor llargmetratge valencià, que va guanyar Contra el NO-DO. Llorenç Soler o la pulsió per l’honestedat, dirigit per Albert Montón. Aquest tracta la vida i l'obra de Llorenç Soler, precursor del cinema documental independent a Espanya. La producció la va dur a terme el Taller d'Audiovisuals de València, on té lloc el Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals.

Tags