University of Valencia logo Logo Master's Degree in Bioinformatics Logo del portal

SEMINARIS MÀSTER EN BIOINFORMÀTICA CURS 2024-2025

  • November 18th, 2024

"PROCESSAMENT, ANÀLISI I VISUALITZACIÓ DE DADES BIONFORMÀTIQUES"

L'objectiu d'aquestes conferències serà proporcionar als assistents els elements necessaris per a començar a treballar amb aquest llenguatge de programació orientat a l'anàlisi estadística, àmpliament utilitzat i desenvolupat en entorns molt diversos, entre ells la Bioinformàtica i la Genòmica.

Aquest cicle de 9 conferències es desenvoluparan a l'aula 2.1.4 de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, excepte les 4 primeres que es duran a terme en format en línia.

Descripció de seminaris durant el curs 2024-25:

​​​​​​​1.            "Iniciació als entorns de programació orientats a l'anàlisi estadística de dades". Dimarts 19 de novembre de 2024, 18h-20h. Francisco García. En línia.

2.            “Elements bàsics en la programació orientada a objectes”. Dimarts 26 de novembre de 2024, 18h-20h. Cristina Galiana. En línia.

3.            “Elements avançats en la programació orientada a objectes”. Dimarts 3 de desembre de 2024, 18h-20h. Francisco García. En línia.

4.            “Aplicacions dels entorns de programació orientada a objectes en l'entorn biomèdic”. Dimarts 10 de desembre de 2024, 18h-20h. Fco. García. Presencial.

5.            “Bones pràctiques per a l'elaboració de scripts de programació”. Dimarts 17 de desembre de 2024, 18h-20h. Cristina Galiana. Presencial.

6.            “Anàlisi estadística descriptiva de dades biomèdiques des de l'entorn R”. Dimarts 7 de gener de 2025, 15h30-17h30. Francisco García. Presencial.

7.            “Anàlisi estadística inferencial de dades biomèdiques des de l'entorn R”. Dimarts 7 de gener de 2025, 18h-20h. Francisco García. Presencial.

8.            “Gestió de llibreries, fitxers i dades en entorns de programació orientada a objectes”. Dimarts 7 de gener de 2025, 15h30-17h30. Cristina Galiana. Presencial.

9.          “Processament i anàlisi de dades ómicos des d'entorns de programació orientats a objectes”Dimarts 7 de gener de 2025, 18h-20h. Cristina Galiana. Presencial.

 

Ponents:

Cristina Galiana Roselló és llicenciada en Farmàcia per la Universitat CEU Cardenal Herrera (UCHCEU), llicenciada en Biotecnologia per la Universitat Politècnica de València (UPV) i màster en Bioinformàtica per la Universitat de València (UV). En 2011 va iniciar la seua carrera investigadora en l'àmbit de la Química Terapèutica en la UCHCEU doctorant-se en Farmàcia en 2017. En la seua etapa postdoctoral va formar part del grup de Química Supramolecular de la UV focalitzant la seua investigació en l'estudi de seqüències d'ADN no canòniques com a dianes terapèutiques mitjançant l'ús d'un enfocament multimodal, des de la síntesi orgànica a la biologia cel·lular i la bioinformàtica. Des de febrer de 2024 forma part del Grup d'Investigació de Biomedicina Computacional del CIPF (https://bioinfo.cipf.es/cbl/), centrant-se els seus interessos científics en l'elucidació de la fisiopatologia i etiopatogènia de malalties neurodegeneratives mitjançant l'anàlisi i la integració de dades ómicos.

Francisco García García és llicenciat en Ciències i Tècniques Estadístiques i es va doctorar en Biomedicina i Biotecnologia en la Universitat de València. Ha desenvolupat la seua trajectòria tècnica i investigadora en diferents institucions sanitàries i durant els últims quinze anys ha format part de l'equip de l'Institut Nacional de Bioinformàtica (http://www.inab.org/) i de la plataforma de Bioinformàtica per a les Malalties Rares (http://bier.ciberer.es/), generant nous mètodes d'anàlisis d'enriquiment funcional, dissenyant i implementant eines web per a l'anàlisi de dades ómicos i participant en nombroses activitats formatives en Bioinformàtica i Biologia Computacional, dirigides a professionals i estudiants universitaris. Actualment dirigeix el laboratori de Biomedicina Computacional del CIPF (https://bioinfo.cipf.es/cbl/).