University of Valencia logo Logo Master's Degree in Chemistry Logo del portal

Conferència per a estudiants del Màster en Química: “PROCESSOS MEDITERRANiS EN LA CONTAMINACIÓ DE L'AIRE”

  • December 3rd, 2018
Image de la noticia

Data i hora: 17/12/2018, 11:00-13:00

Lloc: Saló de Graus de la Facultat de Química

Per: Millán Millán-Muñoz:

Enginyer Aeronàutic i Dr. en Física de l'Atmosfera per la Universitat de Torontó (Canadà), Dr. Enginyer Industrial (I. T. S. Ing. Ind. de Bilbao).

Director Emèrit del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani.

Doctor Honoris causa de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

CONFERÈNCIA: “PROCESSOS MEDITERRANiS EN LA CONTAMINACIÓ DE L'AIRE”

17 – DESEMBRE – 2018, 11:00-13:00

Millán M. Millán (Millán Millán-Muñoz):Granada 6 nov. 1941.
Enginyer Aeronàutic i Dr. en Física de l'Atmosfera per la Universitat de Torontó (Canadà), Dr. Enginyer Industrial (I.T.S.Ing.Ind., Bilbao).
Director Emèrit del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani.
Doctor Honoris Causa de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Va desenvolupar la primera part de la seva carrera professional en Canada(1966-1982) dissenyant els arcs detectors de metalls utilitzats en els aeroports, i el Correlation Spectrometer(COSPEC) per a la mesura de gasos en l'atmosfera, encara en ús després de més de 45 anys del seu disseny.
És un observador privilegiat de l'evolució climatològica des del primer informe Inadvertent Climate Modification (MIT, 1971) preparat per a la Conferència de les Nacions Unides a Estocolm (1972).
Ha participat als Programes de Recerca de la Comissió Europea (CE) després de ser nomenat membre de diversos grups assessoris al mig-ambient i Clima, Química Atmosfèrica, i en canvi Global i Ecosistemes, des de l'any 1973 al 2015.
Entre els anys 1993 i 1999 va establir les relacions entre els canvis d'ús del sòl i la pèrdua de tempestes d'estiu en el Mediterrani, i la propagació d'aquests efectes al Sistema Climàtic Europeu i Global. Els resultats de les seves recerques sobre el cicle hidrològic a Europa han servit per definir prioritats científiques en el 6º i 7º Programes Marco de la CE, per llançar la Iniciativa de Programació Conjunta de Recerca «El desafiament de l'aigua per a un món en mutació, DOUE (2011/C 317/01), i per modificar l'actual Directiva Marco de l'Aigua, demostrant que no és aplicable en el sud d'Europa.
Els seus treballs han estat presentats al Parlament Europeu (2009, 2011) i en diverses reunions COP de l'ONU. És l'editor del Thematic Issue Soil andWater, publicat per la Comissió Europea per a l'Any Internacional del Sòl (2015). És autor de més de 100 publicacions científiques.