Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Dret i Violència de Gènere Logo del portal

“Testimoni de dues jutgesses afganeses”, en la Nau de la Univesitat de València

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 18 d’octubre de 2022

El pròxim 7 de novembre, a les 19:00 hores, en l'Aula Magla de la Nau, tindrà lloc un col·loqui entre diverses magistrades, de l'Afganistan i València, en el qual debatran sobre la igualtat i la justícia.

Fariba Quraishi i Gulalai Hotak, magistrades de la Cort Suprema de l'Afganistan, narraran en primera persona la brutal persecució que pateixen per part dels islamistes. Després de la caiguda definitiva de l'Afganistan en mans dels talibans, es van veure obligades a abandonar el país fugint de l'odi contra elles per la seua doble condició de dones i jutgesses. Acollides a Espanya, el seu testimoni és essencial per a conscienciar al món de l'infern que estan vivint les dones afganeses.

Fariba Quraishi i Gulalai Hotak contaran la seua experiència i participaran en un col·loqui sobre igualtat i justícia amb tres juristes de JJpD (Jutgesses i Jutges per a la Democràcia), les magistrades Ana Pérez Tórtola i Gloria Poyatos Mata i el magistrat Luis Manglano Sada. 

Aquesta trobada ha sigut organitzat per la secció territorial valenciana de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JJpD), la Comissió d'Igualtat de JJpD i el Vicerectorat de Cultura i Societat de la UV. Es requereix inscripció prèvia.

Cartell