Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Dret i Violència de Gènere Logo del portal

La Universitat de València organitza un acte institucional pel Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 17 de novembre de 2022
Cartell

El pròxim 23 de novembre, a les 12:00 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Dret, se celebrarà una taula redona en la qual diverses especialistes reflexionaran entorn de la Llei orgànica 10/2022 de garantia integral de la llibertat sexual.

L'acte institucional que, amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, realitza la Universitat de València, se celebra dimecres que ve, 23 de novembre en les 12 hores en la Facultat de Dret i se centra en la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual. Una llei que va entrar en vigor el passat 7 d'octubre i que obliga a posar en pràctica polítiques coordinades per a garantir la sensibilització, prevenció i detecció, així com la sanció i protecció integral de la violència sexual en totes les seues formes.

Està prevista la participació de la catedràtica de Dret Penal i Sotssecretària General de la Universitat de València, Paz Lloria, així com de la professora de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid Esmeralda Ballesteros, qui també és portaveu del grup de treball per a l'estudi de les violències sexuals, SEXVIOL. A l'acte intervindrà Leticia Meyaro, psicòloga i criminòloga i col·laboradora del Centre d'Assistència a les Víctimes d'Agressions Sexuals; i estarà moderat per Sonia Rodríguez de Llamas, professora de Dret Civil i cap d'iniciatives per la prevenció de les violències masclistes a la Universitat de València.