Logo de la Universitat de València Logo Màster en Economia Social ( Cooperatives i entitats no lucratives) Logo del portal

Oberta la preinscripció al Màster en Economia Social 2023-2024

  • 10 de març de 2023
Imatge d'inscripció

S'ha obert el període de preinscripció per al Màster Oficial en Economia Social 2023-2024 de l'Institut Universitari d'Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP) de la Universitat de València (UV).

Tindrà dues fases, una primera ordinària que finalitzarà el 12 de juny i una segona, extraordinària, entre el 20 de juliol i el 4 de setembre, en la qual ja només s'oferiran les places que queden vacants.

El Màster és un títol oficial de postgrau, homologat i reconegut pel Sistema Europeu d'Educació Superior i acreditat per la ANECA, que capacita professionalment per a la direcció i gestió d'empreses i entitats de l'economia social i dona accés al Programa Oficial de Doctorat en Economia Social de la UV. És el màster oficial especialitzat en economia social amb major trajectòria.

El Màster en Economia Social és presencial, s'imparteix en llengua espanyola i té una duració de 60 crèdits. Pot realitzar-se a temps complet en un any o a temps parcial en dos anys. Està dirigit per els professors de la UV Teresa Savall i Rubén Cuñat.

L'objectiu del Màster és millorar els nivells de capacitació dels professionals que exerceixen la seua activitat en les organitzacions de l'economia social; formar nous professionals que estiguen disposats a treballar en aquestes organitzacions o a emprendre en projectes d'economia social, i desenvolupar les seues habilitats per a la investigació científica aplicada.

L'estudiant obtindrà coneixements i capacitats per a la creació, administració i direcció de cooperatives, entitats no lucratives i altres entitats de l'economia social, en els seus diferents àmbits: econòmic, jurídic, fiscal, comptable, laboral, estratègic, comercial, de recursos humans, financers, etc.

Per a això, l'estudiant haurà de cursar 60 créditos en total

-36 crèdits d'assignatures comunes (incloent el Treball Fi de Màster)

-15 crèdits d'especialitat (a triar entre «Cooperatives i Societats Laborals» o «Entitats No Lucratives (Associacions i Fundacions)»

-9 crèdits a triar entre pràctiques empresarials (perfil professional) i el mòdul d'Investigació en Economia Social (perfil investigador).

Mobilitat i intercanvi d'estudiants i professors

L'estudiant té la possibilitat de realitzar algunes assignatures del Màster en altres universitats que oferisquen postgraus de característiques similars. De la mateixa manera, el Màster accepta professors d'aqueixes universitats per a impartir alguna assignatura o seminaris a València. Això és possible gràcies a la col·laboració que el IUDESCOOP manté amb la Xarxa ENUIES i la Xarxa RULESCOOP, entre altres.

Des del curs 2013-14 existeix a més la possibilitat de realitzar la Doble Titulació amb el ‘Màster Management dell’Economia Sociale’ de la Universitat de Bolonya, a Itàlia.

Exalumnes del Màster en Economia Social del IUDESCOOP

Els alumnes del Màster poden mantindre una estreta relació entre ells i amb els seus professors i tutors una vegada acabats els seus estudis, a través de el grup de Facebook dels Alumnes del Màster d'Economia Social; del Servei de Alertas de el CIDEC; de la Xarxa de Joves Investigadors en Economia Social (REJIES) o de l'associació CIRIEC-España, entre altres vies de comunicació.

Això permet als egressats romandre informats, actualitzar els seus coneixements, obtindre assessorament puntual sobre oportunitats d'ocupació o formació, i participar en Jornades, Congressos o Seminaris organitzats sobre l'Economia Social.

Vídeo de presentació del Màster

Calendari de la preinscripciò al Màster 2023-2024

Mes informació sobre el Màster en Economia Social del IUDESCOOP