Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació Logo del portal

Set raons per les quals ser Màster en Enginyeria de Telecomunicació

móvil. Fuente:pixabay

Estàs acabant el teu grau o ja l'has acabat i estàs plantejant-te què fer el proper any o com reinventar-te? Pren-te un minut i descobreix per què és interessant que amplies la teua formació amb el Màster. La teua promoció laboral pot dependre d'això!

31 de de març de 2017

Tots sabem que els professionals del sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions són els més demandats en un món cada vegada més informatitzat i depenent de les innovacions tecnològiques. Les notícies i els estudis d'ocupació parlen constantment de com les empreses busquen cada vegada més perfils tècnics que sàpiguen adaptar-se als ràpids canvis que s'estan produint actualment i que seguiran produint-se en el futur encara de forma molt més ràpida. Si has estudiat un grau tècnic o científic (Física, Matemàtiques), tens la sort de tenir al teu abast un ventall enorme de possibilitats per trobar el teu lloc i desenvolupar la teua carrera professional fent el que t'agrada. Encara que gràcies a la teua formació tens ja un gran avantatge, t'has plantejat què et pot aportar tindre un Màster en Enginyeria de Telecomunicació? Et donem 7 raons per pensar-ho.

 

1.- Ja no ets un nouvingut

Quan comences la Universitat comences totalment desorientat. Et vas matricular en un grau tècnic i no sabies al que t'enfrontaves, més encara tenint en compte que tampoc tenies molt clar des del principi el que volies estudiar. Tot això és d'allò més normal, ja que comencem la universitat en un moment en què encara ens falta maduresa i experiència per prendre algunes decisions. Per descomptat, aquesta inexperiència ens juga una mala passada els primers anys i ens hem d'enfrontar als primers suspensos i als nostres propis dubtes. No obstant això, segur que a mesura que han passat els anys a la universitat t'has adonat que el camí que has triat no està tan malament i que si començares de nou des del principi no cometries els mateixos errors. Estudiar un màster significa començar un nou títol des d'una posició d'un graduat universitari, el que et dóna molta més seguretat i et fa estar molt ben preparat per superar aquests estudis. No ets un nouvingut, saps al que t'enfrontes i vols fer-ho.

2.- Necessites ser un professional flexible

El món de l'enginyeria avança tan ràpid i és tan diversificat que no existeix més remei que tindre una formació flexible. Segur que estàs relacionat amb termes com Big Data, Internet of Things, Smart Cities, comunicacions de nova generació, wearables, cotxes autoridirigits, etc. Pot ser que hages estudiat un grau especialitzat, però és impossible ser un expert en totes aquestes tecnologies. Per descomptat, pots seguir especialitzant-te en qualsevol camp de l'enginyeria que et resulte d'interès al llarg de la teua vida, però per això sempre serà convenient que tingues una bona formació de base que siga ampla i sòlida. El Màster en Enginyeria de Telecomunicació el caràcter generalista que et permetrà poder adaptar-te amb rapidesa als canvis tecnològics.

3.- T'agrada el que fas, però potser et vas equivocar d'especialitat

Decidir què volem estudiar no significa hipotecar la teua vida en el mateix tipus de treball o no poder canviar de decisió. Redefinir constantment la nostra trajectòria professional i estar obert a noves possibilitats és una necessitat permanent. A més a més, al principi de la teua carrera professional, pots permetre't equivocar-te en la teua elecció. Potser vas triar una carrera tècnica centrada en una especialitat que no t'ha resultat especialment interessant. En el Màster en Enginyeria de Telecomunicació seguiràs aprenent de xarxes, electrònica, processat de senyals, etc. Si vols reorientar la teua carrera professional cap a altres especialitats, és una bona forma de començar.

Si vols reorientar la teua carrera professional cap a altres especialitats, decantar-te per estudiar el Màster d'Enginyeria de Telecomunicacions pot ser una manera excelent de començar

4.- Les empreses t'identificaran millor

Amb l'arribada de Bolònia i la proliferació de títols universitaris de noms similars, molts ocupadors no tenen clar què has estudiat. Ells van fer una enginyeria superior o una enginyeria tècnica i només portem uns quants anys amb titulats de plans de grau nous. El Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació prové directament de les antigues enginyeries superiors i el seu nom és el mateix en totes les universitats d'Espanya que l'oferten. Per tant, els ocupadors identificaran millor les teues capacitats i t'associaran d'una manera més directa amb els títols universitaris que ells coneixien en els seus temps d'universitat. A més a més, la professió d'enginyer de telecomunicació és una professió regulada i compta amb un Col·legi professional que t'ajudarà i aproximarà al teixit empresarial del teu entorn. Només a través d'aquest Màster aconseguiràs les atribucions professionals d'aquesta enginyeria.

 

5.- Desmarca't dels teus companys.

Durant el nostre pas per la universitat moltes vegades ens conformem únicament amb aprovar. Idealment, sempre deuríem esforçar-nos per ser els millors. En el món professional globalitzat que hi ha no només vas a competir amb els teus companys i companyes, sinó també amb la resta d'enginyers del món i, quan ho faces, deuràs comprendre per què i l'aplicació real del que estàs fent. Molts es conformaran amb la formació bàsica rebuda en el seu grau, però només una xicoteta proporció decideix formar-se en un màster. Aprofita que continues en la universitat per fer un esforç addicional que altres molts no faran.

 

6.- Trobaràs un treball amb tota seguretat

Tots els estudis que es realitzen respecte a la situació dels Enginyers de Telecomunicació indiquen que quasi no existeix atur en aquest sector, per la qual cosa l'ocupació és pràcticament del 100%. A més a més, el creixement de l'economia espanyola i europea depén, més que mai, de formació avançada en ciències i tecnologia. Les previsions de la UE apunten a la creació de quasi 900.000 treballs tecnològics d'ací a 2020. Per poder accedir al major nombre de llocs i de millor qualitat, acreditar una formació de Màster serà útil.

 

7.- Ho notaràs a la butxaca.

La diferència entre titulats universitaris i aquells que tenen postgrau s'incrementa segons avança la seua carrera professional. La tendència actual és que aquells que tenen un màster accedeixen a llocs de major responsabilitat que aquells que no tenen i per tant el sou també augmenta.  L'estudi realitzat per Icsa Grupo en col·laboració amb La Salle Campus Barcelona-URL confirma que s'observa un 40,5% de diferència en la retribució mitjana entre els joves amb postgrau (25.857 euros anuals) i qui té una preparació més bàsica (18.399 euros). Esta diferència augmenta durant la carrera professional. Per cert, sabies que per ser un Màster habilitant, és més barat que altres màsters?