Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació Logo del portal

Telecomunicacions i Informàtica, les carreres amb més eixides laborals

Els titulats en carreres d'Informàtica i Telecomunicació segueixen ocupant els llocs més alts en el rànquing de professions amb més eixides laborals. T'ho expliquem!

18 de de setembre de 2017

Les carreres de Telecomunicacions i Informàtica són un valor segur en el món de hui. Un any més, les titulacions del camp de la tecnologia ocupen els llocs més alts en la classificació d'egressats amb ocupació. L'era tecnològica posiciona bé a aquests estudiants per trobar feina, ja que tindran moltes probabilitats de desenvolupar-se professionalment només acabar els seus estudis o, en alguns casos, inclús abans. 

Segons l'Enquesta d'Inserció Laboral de Títols Universitaris, els estudiants que es graduaren en 2010 de les carreres de Medicina, Òptica i Optometria, Enginyeria Industrial, Informàtica, Organització Industrial i Telecomunicacions tenien un contracte a temps complet en 2014. Una de les plataformes més emprades per veure ofertes laborals en Internet apunta també en eixa direcció. I és que els llocs per enginyers informàtics i de telecomunicacions representen el 16,4% del total d'ofertes que es publicaren en el portal l'any passat. I, a més a més, no només això, sinó que pareix que la tendència va in crescendo i s'ha registrat ja un augment relatiu del 5,76%.

El sector de la tecnologia ha estat un dels pocs àmbits laborals en què ha augmentat el salari mitjà anual. Aquest ha experimentat en un any un increment de 946 euros anuals

Però a més a més, el sector de la tecnologia ha estat un dels pocs camps en què ha augmentat el salari mitjà anual (situat en 28.362 euros) al haver experimentat un increment de 946 euros durant l'any passat respecte al 2015, un 3% més. Junt a aquestes professions, també els arquitectes, els analistes o programadors han vist augmentat el seu salari entre 1.200 i 1.600 euros anuals. 

Com anunciàrem, pareix que els treballs relacionats amb les telecomunicacions seran les feines del present i el futur, ja que un estudi de l'Observatori per a l'Ocupació en l'Era Digital va revelar que les professions més demandades estaran vinculades a l'entorn digital. De fet, les previsions apunten que el 80% dels joves trobaran feina en aquest sector. A continuació, et deixem el 'top 5' de les carreres amb més oferta laboral. No ho dubtes, l'especialització en el camp de les telecomunicacions t'obri portes.

Les carreres amb més oferta laboral

  1. Llicenciat en Medicina
  2. Enginyer en Informàtica
  3. Llicenciat en Investigació i Tècniques de Mercat
  4. Enginyer en Telecomunicacions
  5. Enginyer Industrial