Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació Logo del portal

Formació especialitzada per combatre els ciberatacs mundials

Els ciberatacs han esdevingut progressivament una de les amenaces més recurrents de l'era digital. La irrupció de les TIC i els avenços tecnològics dibuixen nous escenaris de delictes i posen sobre la taula la necessitat de crear al seu torn nous sistemes de seguretat per combatre'ls. Saps que la millor eina per a això és la formació especialitzada com la que ofereix el Màster en Enginyeria de Telecomunicació?

16 de de maig de 2017

El passat divendres 12 de maig un potent ciberatac d'escala mundial va paralitzar grans empreses i institucions com Telefónica o la sanitat britànica mitjançant el maliciós programari conegut com WannaCry (Ransom: Win32.WannaCrypt). El terrible resultat? L'encriptació de milions de dades de les computadores i la seua utilització per part dels criminals per exigir un rescat a aquells usuaris que no es resignaren a no recuperar les seues dades. L'abast d'aquest nou delicte del segle XXI va ser enorme, ja que el còmput total d'ordinadors afectats per aquest atac només tres dies després va ascendir a 200.000 de fins a 150 països diferents.

 

 

Sens dubte, aquests delictes de criminals digitals es presenten com una de les amenaces que desperten la preocupació i inquietud dels usuaris d'Internet, un alt percentatge de la població occidental. Per això, es fa cada vegada més necessari idear com aturar aquests nous delictes que posen en perill la seguretat dels ciutadans. I com no podia ser d'altra manera, combatre aquests atacs en plena era del coneixement passa per la formació especialitzada.

El Màster d'Enginyeria de Telecomunicació atorga els coneixements teòrics necessaris sobre les amenaces de seguretat en xarxes i la seguretat dels dispositius en xarxa

El Màster en Enginyeria de Telecomunicació de la Universitat de València és precisament un d'aquests estudis de postgrau que preparen i especialitzen els enginyers en qüestions de seguretat digital. Per això, compta amb l'assignatura 'Seguretat en xarxes', l'objectiu de la qual és preparar l'alumnat per a certificacions oficials que garantisquen la seguretat d'una xarxa corporativa davant atacs exteriors com interiors, tant a la xarxa cablejada com a la sense fils. Entre els continguts que vertebren aquesta assignatura de caràcter obligatori, i que seran la base dels coneixements teòrics de l'alumnat, es troben les amenaces de seguretat en les xarxes (com els principis fonamentals de les xarxes segures, els virus i troians o les metodologies d'atac, com la comentada en aquesta notícia) o la seguretat dels dispositius en xarxa (switches, routers, tallafocs, etc.)

Aquests estudis de postgrau actualitzen constantment els coneixements de l'alumnat de telecomunicacions, que adquirirà les competències professionals requerides per fer front a les noves amenaces de l'era digital. Per tant, davant dels ciberatacs, formació.