Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació Logo del portal

Enllaç a Matrícula.
.

Màster habilitant

Et capacita per a exercir la professió d'Enginyer de Telecomunicació amb totes les atribucions reconegudes per llei

.

Titulació bilingüe

Assignatures impartides en anglès i castellà

.

Doctorat

Accés als programes de Doctorat, especialment als de Tecnologies de la Informació, Comunicacions i Computació

Espanya, 12ª del món en digitalització

Espanya, 12ª del món en digitalització

La implantació de la tecnologia digital en l'administració nacional ha portat a Espanya a ocupar el lloc 12 de 34 en matèria de digitalització. L'informe ’Telefónica Index on Digital Life (TIDL)’ també destaca el creixement d'alguns països d'Amèrica Llatina.

14 de de juny de 2016

Espanya ocupa el lloc 12 de 34 països en matèria d'implantació de la tecnologia digital en l'economia nacional gràcies al desenvolupament de l'administració electrònica (e-goverment), segons assenyala la primera edició del Telefónica Index on Digital Life.

En l'estudi, elaborat per Telefónica, al costat de l'Imperial College Business School (Anglaterra), la Universitat George Mason (Estats Units) i la Universitat de Pécs (Hongria), s'han tingut en compte tres variables:

  1. Obertura digital: la llibertat amb la qual la informació flueix dins d'una economia específica.
  2. Confiança digital: el grau en què els usuaris s'involucren en el món digital.
  3. Emprenedoria digital: la forma en la qual les activitats econòmiques prosperen en el món digital.

Un major potencial econòmic no sempre va lligat a una major implantació de la tecnologia digital

‘Ranking’ per països

Espanya aconsegueix el seu millor resultat en l'apartat de confiança digital. A Europa, ocupa el tercer lloc en el rànquing, mentre que cau fins a la sisena posició de la llista a nivell mundial. Quant a l'emprenedoria digital, es posiciona entre els deu primers països en l'índex global.

En termes generals, el TIDL li atorga a Espanya una puntuació de 70,1 sobre 100. Lidera el rànquing Estats Units, amb una nota de 96,3, superant a altres països com Canadà, Austràlia, Regne Unit, Alemanya, Israel i França.

Els països d'Amèrica Llatina, especialment Colòmbia, Xile i Mèxic, presenten un creixement en matèria de digitalització proporcionalment superior al PIB per càpita de les seues respectives economies. En l'estudi s'especifica que els resultats demostren que un major potencial econòmic no sempre va lligat a una major implantació de la tecnologia digital.

En aquest sentit, el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, afirma en el pròleg de l'informe que "un augment del 10% en la digitalització de l'economia podria incrementar la taxa de creixement del PIB per càpita en fins a un 40%". Afig, a més, que “al llarg de les últimes dues dècades, la indústria digital ha sigut responsable de pràcticament una cinquena part del creixement mundial”.

Recomanacions

L'escrit conclou amb un apartat dedicat a presentar els desafiaments en relació a determinades polítiques públiques adoptades en diversos països que estarien dificultant la creació d'un ecosistema digital reeixit. De nou, les recomanacions s'estructuren entorn de tres eixos:

  • Obertura digital: fi dels monopolis tecnològics, lliure accés a la infraestructura digital, baixos costos de canvi i facilitat de migració entre plataformes.
  • Confiança digital: creació de polítiques per a garantir la llibertat d'elecció i expressió, la seguretat i la privadesa de les dades digitals.
  • Emprenedoria digital: polítiques orientades a assegurar que l'aprenentatge de la digitalització s'aprofita de forma eficaç.

La digitalització és el procés socioeconòmic transversal a quasi totes les societats i economies que consisteix a implantar les tecnologies digitals en tots els camps de la vida social, des de la cultura i l'educació, fins als serveis socials o el transport.

Informe Telefónica Index on Digital Life: http://indexdigitallife.telefonica.com/wp-content/uploads/2016/06/indexdigitallife-report-es.pdf