Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària Logo del portal

Alumnes de 1r de l'ESO exposen el seu treball sobre les diferents traduccions del títol de El Rey León

  • 10 de maig de 2024
Foto de grup al final de l'activitat.

"El rey León, Un rey León o Rey León ¿Son títulos diferentes en otras lenguas? Una investigación sobre el artículo en diferentes lenguas" va ser la ponència presentada.

El dijous 6 de maig de 2024, la professora Victoria Abad Beltrán i els seus alumnes de 1r de l'ESO van presentar als estudiants de l'especialitat de Llengua Castellana i Literatura (grup de matins) del Màster en Professorat de Secundària de la UV, el treball de recerca interlingüïstica realitzat entorn de la determinació mitjançant article en diferents llengües.

A partir d'una seqüència didàctica de gramàtica dissenyada per la professora Abad Beltrán, els alumnes de 1r d'ESO van explicar com havien realitzat la investigació contrastant el castellà amb llengües tan diverses com el coreà, l'àrab o el basc, entre altres. A continuació, alumnes i professora van respondre a les preguntes del col·loqui establit amb els estudiants del màster, que van mostrar gran interés per la intervenció.

Victoria Abad Beltrán és professora de l'IES Clot del Moro (Sagunt), on dirigix actualment el Departament de Llengua castellana i Literatura. Autora de diferents articles, és doctora en Didàctica de la Llengua per la UV i ha sigut professora associada del màster.