
- Activitats per incorporar i afavorir el respecte i l'atenció a la diversitat
- Afavoriment de l'emprenedoria
- Millora de l'ocupabilitat
- Activitats per incorporar la perspectiva de gènere
Metodologies actives per a afavorir l'aprenentatge profund dels estudiants.
Incorporació d'entitats no lucratives (associacions, fundacions i ONG's) en les didàctiques d'innovació docent.
Accions per a fomentar la igualtat de gènere i la diversitat.
Accions per a fomentar l'ocupabilitat i l'emprenedoria.
Durant els cursos passats s'han vingut desenvolupant en el grau d'Infermeria els projectes d'innovació “Parlar de salut: biblioteques humanes” (curs 2021-22) i “Continuem parlant de salut” (curs 2022-23). L'objectiu d'estos projectes era compartir històries personals per a trencar estereotips, promoure un canvi d'actituds i acostar realitats a l'alumnat. En el curs 2021-22 l'activitat es va realitzar en col·laboració amb Farmamundi i València Acull i amb ASLEUVAL i en el curs 2022-23 es va incorporar “@nuestrohilorojo” per a parlar de les adopcions i de l'acolliment familiar. A més, algunes d'estes experiències també es van emportar a l'alumnat del Màster de formació de professorat de Secundària (especialitat Biosanitàries). Les valoracions d'estes activitats han sigut satisfactòries. L'alumnat ha manifestat interés en les temàtiques propostes i ha agraït la participació de les associacions. En el pròxim curs acadèmic es pretén continuar el projecte amb altres associacions, propostes per l'alumnat, centrant-nos en aquelles que poden millorar les competències professionals de l'alumnat d'Infermeria. El projecte permetrà a l'alumnat
formar-se descobrint a través del diàleg, les necessitats reals de diferents col·lectius amb l'objectiu reflexionar sobre la problemàtica tractada i intentar millorar. No és només una estratègia d'aprenentatge per a aconseguir que s'adquirisquen més coneixements teòrics, sinó que es tracta que puguen optimitzar el seu aprenentatge.
Entre els objectius del projecte dut a terme en el curs 2022-23 figurava el possibilitar el desenvolupament de competències interpersonals (com és la comunicació en salut), a més de la competència cultural.
Este objectiu ampliava els objectius proposats en el projecte del curs 2021-2022, centrats inicialment en l'adquisició de la competència cultural a través de la reflexió de les experiències vitals de la població immigrant amb el sistema sanitari.
En estes activitats, previ al desenvolupament de l'activitat es passa un qüestionari anònim a l'alumnat per a conéixer les seues actituds cap a la temàtica plantejada (immigració, adopció o acolliment familiar) i una vegada acabada l'activitat es repetix per a valorar els canvis. L'activitat fa reflexionar als i les estudiants.
Depenent del tema, les vivències tenen una gran càrrega emocional, tant per a les persones convidades com per als oients. Les temàtiques tractades són l'atenció del sistema sanitari, la igualtat de gènere, l'atenció
a la família entre altres.
La metodologia utilitzada és molt ben valorada per part d'alumnat. La valoració mitjana que rep d'és d'un 9,4 sobre 10. El 97,5% dels participants valora esta metodologia amb un 9 o un 10. A més, els fa
reflexionar sobre la necessitat de millorar el desenvolupament de les competències interpersonals en els i les professionals sanitaris. S'ha comprovat que les preguntes d'examen relacionades amb el tema han eixit bé.
Els objectius generals del projecte són
-Contribuir al desenvolupament de competències interpersonals necessàries en els professionals de la salut.
-Promoure la qualitat (i equitat) de l'atenció de la salut en els futurs professionals.
Per a això, es deurà:
- Reflexionar sobre les experiències vitals i relacionar-les amb el sistema sanitari.
- Millorar la comunicació interpersonal i la comunicació en salut.
- Millorar l'escolta activa, l'empatia i la flexibilitat.
- Familiaritzar a l'estudiant en l'atenció a persones que sovint no contacten amb els recursos sanitaris que habitualment utilitza la resta de la població.
A més, com l'activitat es portarà al màster de formació de professorat, es tractarà que valoren l'ús de diferents metodologies actives i que igualment adquirisquen estes competències
100 €
Grau en Podologia
Assignatura de Psicologia (Grau de Podologia, primer curs) l'assignatura d'Infermeria Comunitària (Grau d'Infermeria, segon curs).
També l'assiganturea d'Innovació docent i iniciació a la investigació
educativa (especialitats biosanitària del Màster en Formació de Professorat de Secundària).
Grau de Podologia (primer curs), Grau d'Infermeria (segon curs), ts biosanitària del Màster en Formació de Professorat de Secundària).
- BALLESTAR TARIN, MARIA LUISA
- PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
- Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
- MARTINEZ SABATER, ANTONIO
- PDI-Titular d'Universitat
- Dega/Degana / Director/a Ets
Diferents ONGS: Farmamundi, Valencia Acoge, ASLELUAL, #@Nuestrohilorojo#