
- Altres metodologies actives
Incorporació d'entitats no lucratives (associacions, fundacions i ONG's) en les didàctiques d'innovació docent.
El projecte Ethos Living Lab, té com a objectiu enfortir una plataforma de treball i cooperació estable entre la comunitat universitària, els col·legis professionals, les organitzacions socials i les administracions públiques valencianes per a donar respostes concretes als desafiaments ètics que planteja el context actual a les professions.
El projecte pretén impulsar l'avanç de la responsabilitat social en la vida de les persones i les organitzacions, al mateix temps que suposa un desplegament de la responsabilitat social universitària, contribuint a la seua institucionalització en els processos d'ensenyament-aprenentatge a la Universitat de València. En este sentit, Ethos Living Lab aspira a consolidar un espai integrador per al debat sobre les bones pràctiques professionals i el treball socialment responsable, estimulant el treball interdisiciplinar i proposant accions de sensibilització sobre els
Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) des de la metodologia de l'Aprenentatge-Servici (ApS).
Per a este propòsit Ethos Living Lab ha desenvolupat i continuarà desenvolupant iniciatives destinades a aconseguir una major cooperació entre la comunitat universitària, els col·legis professionals, les organitzacions socials i els representants de l'administració pública promovent enfocaments que donen suport a la participació de les parts interessades.
Este projecte, iniciat en el curs 2018-2019, renovat en els cursos 2019-2020, 2020-2021 i 2021-2022 i consolidat en el curs 2022-2023, ha servit per a generar estratègies col·laboratives de treball i fomentar bones pràctiques en els processos d'institucionalització de l'ètica professional enfortint la col·laboració entre la comunitat universitària i els col·legis professionals.
600 €
Grau en Treball Social
Grau en Llengües Modernes i les seues Literatures
Grau en Nutrició Humana i Dietètica
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments
En el Grau de Filosofia, en les assignatures Introducció a l'ètica, Filosofia moral i ètiques aplicades (I i II), Filosofia política i social (I i II), Bioètica i ètica ecològica, Ètica, gènere i llibertat i en les Pràctiques externes; en el grau de Treball Social, en les assignatures Projectes socials i Introducció a la política social; en el grau de Llengües Modernes i les seues Literatures, en l'assignatura Ètica i pensament crític; en el grau de Nutrició Humana i Dietètica, en l'assignatura Legislació alimentària i deontologia; en el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments, en l'assignatura Legislació alimentària i deontologia; en el màster Universitari en Ètica i Democràcia, en les assignatures Democràcia i raó d'Estat, Filosofies de la solidaritat i drets humans, Educació i mitjans de comunicació i Bioètica i *biopolítica; i, finalment, en el màster d'Atenció Sociosanitària a la Dependència, en l'assignatura Psicologia, autonomia i dependència.
- ARENAS DOLZ, FRANCISCO
- PDI-Titular d'Universitat
- Director/a de Departament
- GARCIA-GRANERO GASCO, MARINA
- PDI-Ajudant Doctor/A