University of Valencia logo Logo del portal

  • Llíria

Arranca a Cofrentes el programa ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’

  • September 19th, 2016
Arranca a Cofrentes el programa ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’

La Universitat de València i l'Agència Valenciana del Turisme, amb la participació de la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló, han organitzat per segon any consecutiu un cicle de Jornades en el Territori. La seua finalitat és fomentar productes turístics basats en la riquesa paisatgística, el turisme responsable i la planificació estratègica.

Aquest programa formatiu preveu la celebració de 9 simposis en diferents punts de la geografia valenciana. El primer d'ells se celebrarà el proper dimecres 21 a Cofrentes, la resta se succeiran durant els mesos de setembre i octubre: Sogorb (28 de setembre), Cullera (5 d'octubre), Xàbia (7 d'octubre), Sagunt (11 d'octubre), Benicàssim (14 d'octubre), Villena (19 d'octubre), Morella (21 d'octubre) i Torrevieja (25 d'octubre). Un desplegament territorial que facilitarà la presència d'actors locals econòmics, socials, polítics i culturals, amb un marcat caràcter local.

Aquestes jornades estan obertes al públic i pretenen generar un fòrum per a la col·laboració, la participació, la implicació i la cooperació de tots. Per això estan destinades especialment a equips de govern local, tècnics municipals, empresaris turístics i associacions relacionades amb el sector i, en general, a tot el públic interessat en el turisme.

El cicle ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’ s'ha estructurat en 3 tallers. El primer, titulat ‘Cap a una nova relació entre el paisatge i el turisme’, està dirigit pels professors de la Universitat de València Emilio Iranzo García (Departament de Geografia) i Walesska Schlesinger (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats). El segon taller, ‘Hospitalitat: turisme ètic i responsable en el territori’, està coordinat per Domingo García Marzá, de la Universitat Jaume I. Finalment, els docents de la Universitat d'Alacant, Josep Ivars Baidal i Daniel Díez Santo, s'encarreguen d'impartir el mòdul ‘Cap a una nova estratègia turística a la Comunitat Valenciana’.

La primera d'aquestes jornades tindrà lloc dimecres que ve 21 de setembre a Cofrentes. Inauguraran la sessió, en el Balneari de Cofrentes, el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer; l'alcalde de Cofrentes, Salvador Honrubia; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla qui obrirà el simposi amb una conferència sobre la nova relació entre paisatge i turisme. A continuació se celebraran els tres tallers pràctics.

El vicerector Hermosilla ha posat l'accent en la continuïtat d'aquest programa formatiu que inicia a Cofrents la seua segona edició. “L'èxit de l'experiència anterior ha fet que es torne a seleccionar els mateixos 9 municipis. Però s'introdueix una novetat, doncs les jornades ja no només es dirigeixen als prenedors de decisions locals (tècnics, regidors i/o alcaldes), sinó que s'obrin a altres actors de la societat, a tots aquells que tinguen interès per aprendre sobre el turisme ètic i la planificació estratègica aplicada al sector”, explica Hermosilla.

El secretari autonòmic Francesc Colomer ha destacat que aquest programa és resultat d'una fructífera col·laboració entre el govern valencià i les universitats valencianes i ha assegurat que l'estratègia turística de l'Agència Valenciana del Turisme ha trobat “un excel·lent aliat en la col·laboració institucional de les universitats públiques valencianes, generadores de coneixement i innovació en matèries relacionades amb el sector turístic”.

Aquesta acció està organitzada per l'Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València en el marc del Conveni de Col·laboració subscrit per ambdues entitats en 2016 per al foment de la recerca i la innovació en el sector turístic valencià. Més informació en la web invattur.gva.es. i projeccio.uv.es.

INSCRIPCIONS

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy