University of Valencia logo Logo Department of Pyschological, Personality, Evaluation and Treatment Logo del portal

I Jornada sobre eixides professionals en Psicologia i Logopèdia

  • December 11st, 2019
Image de la noticia

La sala d'actes de la Facultat de Psicologia ha acollit la inauguració de les primeres Jornada sobre eixides professionals en Psicologia i Logopèdia. La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, ha presidit l'obertura d'aquestes jornades juntament amb la degana de la Facultat de Psicologia, M. Dolores Sancerni, i el vicedegà d'Estudis, Antonio Ferrer.

La jornada naix amb el propòsit d'oferir orientació acadèmica i professional als estudiants de Psicologia i Logopèdia i que coneguen tots els àmbits professionals i les seues possibles eixides.

En les seues paraules, la rectora M. Vicenta Mestre ha assenyalat que ‘la societat necessita els psicòlegs i logopedes, pocs àmbits poden prescindir del seu treball’. ‘Com a universitat pública que som, la Universitat té entre les seues missions la transferència de coneixement a la societat i això només és possible si els nostres estudiants poden treballar en allò en què s'han format i per al que estan capacitats’, ha remarcat la rectora. 

Per part seua, la degana M. Dolores Sancerni, qui ha volgut agrair a la rectora la seua presència i suport en aquestes jornades, ha manifestat ‘l'esforç des del deganat per a posar en marxa aquestes jornades i que els i les alumnes de la nostra facultat coneguen tots els àmbits on poden exercir en el seu futur professional, àmbits que fins i tot pot ser que desconeguen’.

‘Els estudiants ens han manifestat el baix índex que informació que reben sobre les possibles eixides professionals que tenen, per aquest motiu naix aquesta jornada, per a incrementar aquesta informació. Vull recordar que la Universitat compta amb diversos serveis d'assessorament i orientació professional com són UVocupació i UVemprén’, ha afirmat el vicedegà Antonio Ferrer. 

La conferència inaugural ha sigut impartida per la psicòloga i professora Paz García Vera sota el títol ‘On el cor et porte: ser psicòloga, una professió polivalent’. García Vera és delegada del govern a Madrid, directora de la Càtedra Extraordinària de la Universitat Complutense de Madrid-Unitat Militar d'Emergències “Comandante Sánchez Gey” en Psicologia Aplicada en Emergències, Desastres i Catàstrofes, i directora del grup internacional sobre Terrorisme i Construcció de Paz de la International Association of Applied Psychology (IAAP). Aquest grup de treball conjumina els esforços de més de 80 països per a abordar des del coneixement psicològic les estratègies preventives i d'intervenció més útils amb la finalitat de reduir la violència, fer costat a les víctimes i fomentar la pau.

Aquestes jornades d'orientació acadèmica i professional s'emmarquen dins del projecte d'Innovació Educativa de la Facultat de Psicologia per al curs 2019-2020. En el seu desenvolupament han participat diferents professionals de la psicologia i la logopèdia que han abordat el desenvolupament laboral en diversos àmbits com el clínic, social, educatiu, recursos humans, tercera edat, patrimoni, atenció primerenca, neurorrehabilitació… Amb tot això, es pretén facilitar a l'alumnat de psicologia i logopèdia l'accés a informació d'interés respecte a possibilitats d'inserció laboral futura.

Links: