University of Valencia logo Logo Rector Peset Hall of Residence Logo del portal

Projecció "Antígona 2.0: Mediterranée" Documental sobre el procés de treball del projecte. Dilluns, 22 a les 18 h.

  • November 16th, 2021
Imatge

Amb presència de la realizadora i participants valencians.

Impulsat per la Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (FACM) i la Fundació Anna Lindh, aquest projecte compta amb la col·laboració de Mostra Viva del Mediterrani (MVM) i amb el suport financer de la Unió Europea.

Basat en una idea original del professor Miroslav Minic, membre del cercle ACM de Montenegro. En el projecte participen 5 països euro mediterranis i 7 cercles ACM: València (Espanya), Podgorica (Montenegro), Nador, Assilah i Rabat (Marroc), Oran (Algèria), Beirut (Líban) en cooperació amb les entitats AMEL, Le Petit Lecteur, ASTICUDE, FOMEJE, Café Europa, i MVM.
"Antigona 2.0. Méditerrranée" és un projecte d'innovació educativa que fa servir el teatre i un clàssic universal per replantejar i reflexionar sobre una varietat de fenòmens amb participants joves i adolescents, donant-los un espai per a la reflexió sobre els personatges que contempla l'obra i traduint-los a l'actualitat, per obrir una narrativa comparada sobre la societat que volen compartir, sobre les heroïnes i herois d'avui en dia, i els valors universals i mediterranis que ells defensen i que estan sent durament castigats per la pandèmia.
Malgrat la distància temporal i l'idioma original de l'obra, Antígona és una heroïna amb la qual és fàcil trobar punts d'identificació perquè representa els valors universals que caracteritzen a l'ésser humà. Els i les joves reconeixen amb facilitat tots els principis sobre els quals es construeix aquest mite: la justícia universal, la tragèdia que representa la relació entre l'heroïna i Caront com a violència, soledat, injustícia, lluita per uns principis, humanitat, empatia, ruptura amb els estereotips i clixés socials, els valors de solidaritat i diversitat, i els tradueixen als seus paràmetres actuals i a les seues experiències vitals, tots són desafiaments de les societats mediterrànies que s'aborden d'una forma disfuncional.
Tot el projecte tindrà un seguiment audiovisual que es plasmarà en un documental i set obres de teatre locals, amb una gran posada en escena en el marc de la Mostra Viva del Mediterrani 2021. L'objectiu final d'aquest projecte és que siga replicable i establisca una metodologia compartida de treball que puga ser aplicada a nous contextos i grups poblacionals, redactada en castellà, català, àrab, montengrí i francés.

Participants:
Amalia Yusta. Realitzadora
Esma Kucukalic.  Direcció FACM i guionista del documental.
María Colomer. Presidenta de MVM i coordinadora artística del projecte Antígona 2.0

Dilluns, 22 de novembre a les 18 hores a la sala d'Actes.

L'acte és gratuït. Aforament limitat, Imprescindible inscripció prèvia.

Organitza: Socialmed i Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (FACM)

Col·labora: Mostra Viva del Mediterrani (MVM) i Col·legi Major Rector Peset.

Si vols conéixer la programació general de Socialmed. Festival dels Drets Humans de la Mediterrània Prem ací