University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

Conferència del científic i divulgador Carlos Briones sobre l'impacte de la missió a Mart, aquest dimecres 10

  • Scientific Culture and Innovation Unit
  • March 3rd, 2021
Image de la noticia

El rover Perseverance arribava al cràter Jezero del planeta Mart el passat 18 de febrer. La seua missió principal és buscar restes fòssils d’una possible vida marciana microbiana. Dimecres 10 de març a les 17h, Carlos Briones, del Centre d'Astrobiologia (CAB, CSIC-INTA), explicarà les característiques de la missió, els reptes tecnològics i científics que suposa i ajudarà a reflexionar sobre quin impacte cultural pot tindre trobar vida fora de la Terra. L’activitat es podrá seguir en línia en aquest enllaç: https://go.uv.es/mUEpUS0.

Carlos Briones és Investigador del CSIC en el CAB (centre mixt CSIC-INTA associat a l'agència espacial NASA) interessat en l’origen de la vida, l’evolució dels virus i el desenvolupament de biosensors per a buscar restes de vida en la Terra i en altres planetes.

Briones desplega una intensa activitat divulgadora a través de les xarxes socials, les conferències, la col·laboració amb mitjans de comunicació i la publicació de llibres. El més recent és ¿Estamos solos? En busca de otras vidas en el Cosmos (Ed.  Crítica,2020) on explora el passat, el present i el futur de la cerca de vida a l’univers i les derivades culturals d’aquesta obsessió reflectides en la literatura, el cinema o l’art. Autor també de narracions de ficció i poesia, l’obra de Carlos Briones és un exemple notable d’integració de la ciència, les humanitats i les arts.

 

Enllaç de retransmissióhttps://go.uv.es/mUEpUS0.