Toni Granell, investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) en l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes de València, parlarà dijous 11, de les bases bioquímiques de l’aroma i del sabor de la tomaca en ‘Converses a l’Espai Ciència’. L’acte tindrà lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, a les 19 hores.
Antoni Granell es va incorporar l’any 1989 a l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes de València, centre mixt del CSIC i de la Universitat Politècnica. Des de fa més de 35 anys estudia els processos de desenvolupament vegetal i de resposta de les plantes a les condicions ambientals. Els darrers 15 anys ha investigat sobre les bases moleculars i genètiques de la qualitat dels fruits. A més, ha desenvolupat tecnologies analítiques potents i ha contribuït a millorar els mètodes per a introduir o modificar gens d’interès en plantes a fi d’obtindre varietats millorades o de més valor afegit en menys temps.
Converses a l’Espai Ciència és una activitat destinada a divulgar la ciència consistent en un programa de ràdio sense ràdio realitzat a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. En l’edició d’enguany consta de quatre intervencions, totes a les 19 hores. L’acte està conduït per la periodista Reis Juan, amb el suport tècnic de Pepe Moreno.
Enguany, en les Converses han participat Dolors Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València (2 de març) i l’ambientòleg Andreu Escrivà (6 d’abril). La biològa Consuelo Guerri parlarà el 8 de juny sobre la síndrome alcohòlica fetal.
L’Espai Ciència és un programa d’activitats patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència/Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, amb el suport del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).
Més informació sobre les Converses a l’Espai Ciència 2017:
Pots escoltar totes les converses realitzades en aquest enllaç:
Font foto: