University of Valencia logo Logo FeSP-UGT Logo del portal

Els sindicats signants EXIGIM el compliment dels compromisos adquirits en el PREACORD signat i la signatura definitiva del CONVENI COL·LECTIU i s'APLIQUEN URGENTMENT LES MILLORES LABORALS I RETRIBUTIVES QUE ES MEREIX EL PERSONAL LABORAL DE LES UUPP

  • September 27th, 2019
Image de la noticia

COMUNICAT CONJUNT CCOO, STEPV, UGT, CSIF, SEP

 

En la reunió mantinguda entre la Conselleria d'universitats i els sindicats UGT, CCOO, STEPV, CSIF i SEP, que hem negociat el conveni col·lectiu en la vesprada del 5 de novembre, se'ns ha informat:

  • La partida pressupostària de 8 milions corresponent a les millores retributives pactades en el conveni (s'abonen en un període de 3 anys) ha sigut autoritzada, així mateix s'ha inclòs una partida de 14 milions d'euros en l'avantprojecte de llei de pressupostos de 2020 per a fer front a la despesa d'aqueix exercici.
  • El conveni ja compta amb informe favorable de la Conselleria d'Hisenda.
  • La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Universitats, no va a signar el conveni col·lectiu negociat entre aquesta, sindicats i universitats públiques valencianes durant els últims tres anys. Com a alternativa, proposen la redacció d'un preàmbul en el qual apareguen com compromesos amb la negociació i com a garants dels compromisos econòmics generats pel conveni.
  • Es comprometen a redactar un esborrany de preàmbul en els pròxims dies i a instar a universitats i sindicats a la signatura del conveni en presència de representant de la Generalitat.

    Els sindicats que hem negociat el conveni considerem que la Generalitat és l'única responsable de canviar unilateralment l'acord aconseguit entre universitats, sindicats i la pròpia Generalitat, i que per tant és qui ha de generar les condicions oportunes perquè la signatura del conveni es faça realitat, per tant mantindrem les mobilitzacions fins que es produïsca aquesta signatura.

València, 6 de novembre de 2019.

Salutacions.

 

 

COMUNICAT CONJUNT CONVENI COL·LECTIU

ÉS URGENT L'ENTRADA EN VIGOR DEL CONVENI COL·LECTIU DEL PERSONAL LABORAL

Estimats companys i companyes.

El dia 24 d’abril, els nostres Sindicats, les Universitats i la Conselleria d’Educació (representada pel propi Conseller) vàrem signar el preacord del III Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de les Universitats Públiques Valencianes. Aquest preacord implicava que el text estava totalment tancat i que només quedava pendent de la seua ratificació formal per banda dels respectius òrgans de govern de cada organització o institució.  A hores d’ara, cinc mesos després, encara no s’ha signat l’acord definitiu i, per tant, el Conveni no pot ser publicat ni entrar en vigor. Les treballadores i treballadors de les Universitats no han vist encara reflectides en les seues nòmines i en les seues condicions de treball les millores que suposa aquest Conveni.

Ha estat fonamentalment la inacció per banda de la Generalitat la que ha impedit que fins ara el Conveni es poguera aplicar. És cert que en aquests cinc mesos s’han produït unes eleccions. Ja ho sabíem quan vàrem signar el preacord quatre dies abans de la cita electoral del 28 d’abril. I justament per això es va signar en aquella data, per protegir l’acord que tant havia costat d’assolir (quasi tres anys de negociació!) de les circumstàncies derivades de la renovació del Govern. També és cert que les competències d’Universitats han canviat de Conselleria i que calia esperar que el nou equip començara a treballar. Però tant el Consell que va signar el preacord com el que ara ha de ratificar-lo i aplicar-lo mantenen la continuïtat política derivada dels acords del Botànic. Hauria de ser molt senzill mantindre la mateixa línia de treball i simplement ser coherents amb allò que es va signar a l’abril. Cinc mesos és un termini a totes llums excessiu i, sobretot, inexplicable.

El dia 24 de setembre, l’equip responsable d’Universitats de la nova Conselleria d’Innovació i Universitats (Secretari Autonòmic i Directora General) ens va convocar a Sindicats i Universitats per a comunicar-nos quin és l’estat actual de la tramitació del Conveni Col·lectiu. D’una banda, se’ns va informar que havien sorgit alguns problemes: les objeccions plantejades pel Ministeri d’Hisenda a les millores salarials (tal com ja havia fet amb la carrera professional del PAS i que es va resoldre) i els dubtes sobre si la Generalitat ha de ser part signant del conveni. En aquest sentit, tant els Sindicats com les Universitats vàrem deixar ben clar que la Generalitat ha de signar el Conveni, perquè ha estat part molt activa en la seua negociació i perquè ha de ser la garant (normativa i financera) de la seua aplicació.

D’altra banda, davant d’aquesta situació el Secretari Autonòmic d’Universitats va manifestar amb rotunditat tres qüestions: el compromís absolut  de la Generalitat amb el Conveni Col·lectiu i la seua aplicació;  la garantia que es mantindran els 8 milions d’euros per a finançar el Conveni inclosos als Pressupostos del 2019 i la seua continuïtat per als exercicis següents i, finalment, la voluntat que el Conveni se signarà durant el proper mes d’octubre.

Els Sindicats que hem negociat el Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de les Universitats Públiques Valencianes entenem que hi ha circumstàncies objectives que justifiquen una certa demora en la seua signatura final (eleccions, reorganització de les Conselleries), però també que cinc mesos és un temps més que suficient per a resoldre les dificultades que hagen sorgit. Exigim, per tant, el compliment dels compromisos manifestats pel representants de la Conselleria d’Universitats, que durant el mes d’octubre se signe definitivament el Conveni i que, per tant, s’acabe amb l’anomalia de ser l’única Comunitat Autònoma sense Conveni i puguen començar a aplicar-se urgentment les millores laborals i retributives que mereix el personal laboral de les nostres Universitats.

CCOO-PV      UGT-PV      CSIF      SEP-CV      STEPV

27 de setembre de 2019


SIGNAT EL PREACORD de l'III CONVENI COL·LECTIU DEL PERSONAL LABORAL DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES VALENCIANES.

El Conveni recull les condicions laborals de més de 6500 persones. Suposa millores retributives importants.

Des d'UGT, us informem que hui dia 24 d'abril s'ha signat el Preacord de l'III Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana. Aquest conveni, inclou al personal laboral PAS, PDI i Personal Investigador.

Tal com ja informàvem en un comunicat emés el dia 15 d'abril, en la nostra negociació en l'elaboració del conveni col·lectiu del personal laboral, hem exigit sempre que es recolliren les millors condicions laborals de què es disposa en les nostres universitats

UGT UNIVERSITAT SEMPRE HA DEFENSAT, ENTRE ALTRES QÜESTIONS:
-Màxim de dedicació docent de 240 hores posat que es tracta de personal laboral no afectat per decret 14/2012.
-Que, a igual treball, igual salari. increment de retribucions per a equiparació proporcional amb places de funcionaris.
-Mantindre el premi de jubilació.
-Estabilitat per a totes les figures laborals inclosos investigadors.

QUÈ S'HA ACONSEGUIT?
Disposar d'un Conveni Col·lectiu, fins ara inexistent, que reculla, a més, totes les figures de PDI i de Personal Investigador, regulant la seua contractació, jornada de treball, retribucions, promoció, etc.

• Contractació
El contracte d'AJUDANTS I AJUDANTS DOCTORS serà com a mínim de 2 anys.
Al PERSONAL INVESTIGADOR se li faran contractes d'1 any.
Al PROFESSORAT ASSOCIAT se li renovarà automàticament i eliminació de possibilitat de contractar per períodes trimestrals.

• Promoció:
S'estableix que hi haja un compromís des de les polítiques de recursos humans de cada universitat, establint sistemes que faciliten l'estabilitat del personal acreditat.

• Retribucions:
Pujada salarial per a totes les figures. Unificació de retribucions del personal laboral de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. Triennis per al professorat associat.

• Professorat associat:
A més de les millores salarials, que ronden el 33% de pujada en algunes universitats, es renovarà amb criteris objectius que s'establiran des de les universitats prèvia negociació amb les organitzacions sindicals, per a determinar que contractes seran renovats en casos de reduccions docents.

• Investigadors i Personal Tècnic de Suport a la Investigació:
Pla d'estabilitat, per al personal investigador (PI) i tècnic de suport a la investigació que dispose de mèrits suficients per a ocupar places estables, però ha sempre que les polítiques de recursos humans de personal de cada universitat establisquen les mesures oportunes.

-Continuarem des d'UGT reivindicant totes les qüestions que han quedat fora de conveni, com és el PREMI DE JUBILACIÓ, que desapareix de l'articulat i que farem tot el possible per recuperar com estem fent en els tribunals.

València a 24 d'abril de 2019

Ací podeu consultar document de resum dels articles mes rellevants del conveni col·lectiu, i en el qual comparem les propostes sindicals amb la negociació final.


El Conveni col·lectiu que s'ha elaborat, és un treball que s'ha realitzat en la mesa de negociació del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana i en el qual s'ha intentat recollir tot el millor i més del que tenim en les nostres universitats, però la negociació d'un Conveni Col·lectiu com aquest, no és gens fàcil. Han sigut més de 3 anys en total. 

Exposem el més rellevant de l'ARTICULAT DEL DOCUMENT

Jornada de Treball:

No hem aconseguit que s'elimine la possibilitat, com està ocorrent, que la dedicació del PDI contractat per temps indefinit, no excedisca de 240 hores anuals. Ha quedat una redacció oberta al fet que la dedicació serà la mateixa que establisca la legislació vigent o la mateixa que el professorat dels cossos docents universitaris. Continuarem, no obstant això, lluitant per aquesta eliminació en els tribunals.

 

Promoció:

En la promoció del PDI laboral i el Personal Investigador, s'estableix que hi haja un compromís des de les polítiques de recursos humans de cada universitat, establint sistemes que faciliten l'estabilitat del personal acreditat. 

Retribucions:

Finalment hem quedat molt prop de l'equiparació retributiva amb altres figures. Hem defensat sempre que, a igual treball, igual salari, i aqueixa ha sigut el nostre argument en totes les reunions. S'inclouen triennis per a associats. S'han acceptat pujades salarials per a totes les figures inclòs el personal investigador. 

Professorat associat:

A més de les millores salarials, que ronden el 33% de pujada en algunes universitats, perquè hem de recordar que es va unificar a la que més pagava, afegint un 3%, el professorat associat, es renovarà amb criteris objectius que s'establiran des de les universitats prèvia negociació amb les organitzacions sindicals, per a determinar que contractes seran renovats en casos de reduccions docents. 

Investigadors i Personal Tècnic de Suport a la Investigació:

UGT ha reivindicat en el conveni col·lectiu que s'establisca un Pla d'estabilitat per al personal investigador (PI) i tècnic de suport a la investigació que disposa de mèrits suficients per a ocupar places estables i que, ja que es tracta de contractes temporals vinculats al capítol 6 en la seua immensa majoria, no se'ls considera com a plantilla que tinga necessitats d'estabilització. En aquest punt ha quedat que dins de les polítiques de personal de cada universitat s'estudiaran aquelles mesures que puguen facilitar la promoció i el desenvolupament professional d'aquest personal. 

PAS laboral fix:

No experimenten canvis en la redacció de l'articulat, no obstant això, i encara que no s'estava pagant, s'ha eliminat de la redacció el premi de jubilació, que des d'UGT estem reclamant en els tribunals. 

València a 15 d'abril de 2019