Universitat de ValènciaGrau en FarmàciaFacultat de Farmàcia Logo del portal

La Facultat d’Economia acull el I Congrés Anual sobre Sostenibilitat en el Marc de l'Educació Superior

  • July 21st, 2023
Image de la noticia

Els dies 12 i 13 de juliol de 2023 s'ha celebrat en la Facultat d'Economia de la Universitat de València la primera edició del CONGRÉS ANUAL SOBRE SOSTENIBILITAT EN EL MARC DE L'EDUCACIÓ SUPERIOR amb el lema "Contribució a la Sostenibilitat i l'Agenda 2030 en la UV".

Aquest congrés naix amb la intenció de servir d'estímul, any rere any, per a la creació d'un espai obert a l'intercanvi d'experiències d'aquelles iniciatives sobre sostenibilitat dutes a terme en l'Àrea de l'Economia i l'Empresa (Universitat de València, Universitat Jaume I i Universitat d'Extremadura), i per un altre, l'Àrea de Ciències i Ciències de la Salut (Medicina i Odontologia, Fisioteràpia, Farmàcia i Química de la UV).

La presidència del congrés ha estat assumida per la Vicerectora de Sostenibilitat Cooperació i Vida Saludable de la Universitat de València, Dra. Pilar Serra Añó al càrrec de la qual ha anat la conferència inaugural. El professor Dr. Alfredo Grau Grau, en representació del Comitè Organitzador del Congrés, i el Degà de la Facultat d'Economia, Dr. Francisco Muñoz Murgui, van acompanyar a la Vicerectora en la presentació del Congrés.

El comitè científic i l'organitzador estan molt satisfets a la llum de les estadístiques de l'esdeveniment que mostren un total de 125 inscripcions, la presentació de 35 ponències amb un total de 106 coautors d'entre les quals han destacat 7 plenàries presentades per acadèmics de reconegut prestigi com han estat: Dra. Begoña Giner Inchausti (Catedràtica d'Economia Financera-UV), Dra.  Antonia García Benau (Catedràtica d'Economia Financera-UV), Dra.  Luisa Ferrándiz Manglano (Catedràtica de Farmacologia-UV), Dra.  Luisa Guillen Domínguez (Membre del Grup GT4: Sostenibilitat Curricular. Rectorat UV. Facultat de Medicina i Odontologia-UV), Dr. Javier Pereda Cervera (Vicedegà d'Innovació, Comunicació i Cultura. Facultat de Farmàcia-UV), entre altres.

En resum, la celebració d'aquest congrés de caràcter anual ha servit de vehicle per a la reflexió sobre la importància d'incorporar de manera progressiva els ODS, en general, i la sostenibilitat, en particular, en els programes acadèmics. D'una banda, aquesta invitació a la reflexió s'ha nodrit de l'experiència d'alguns dels docents i investigadors que actualment estan dissenyant i implementant estratègies d'ensenyament-aprenentatge sobre ODS a les aules universitàries. Tot això amb la finalitat que la comunitat educativa i especialment l'estudiant, prenguen consciència de la necessitat d'adoptar.

Galeria fotogràfica

Images: