Logo de la Universitat de València Logo Postgrau Títols propis de la Universitat de València Logo del portal

Màster de Formació Permanent en Viticultura, Enologia i Olivicultura

Dades generals
Objectius
Gràcies a l'ardu treball d'agricultors i l'esforç en innovació i en noves instal·lacions, així com el treball dels Consells Reguladors de les tres D. O., s'ha aconseguit que els vins de la Comunitat Valenciana estiguen en posicions privilegiades en el món. Per tot, això existix un gran mercat entorn del vi en la Comunitat Valenciana i en tota Espanya, incentivant que s'hagen creat centres de treball i formació especialitzats en el sector, com la llicenciatura en Enologia i altres estudis i formacions com el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura de la Universitat de València.

La indústria vinícola a Espanya és de les més antigues del país, i aporta al voltant de l'1% del PIB nacional. Ens col·loquem com la tercera regió d'Europa que embene més vins i supera a països com Xile, l'Argentina i Austràlia. Existixen més de quatre mil cellers nacionals i unes 3.600 empreses dedicades al sector, i aconseguix més de 2.180 milions d'euros a l'any les exportacions. Els nostres vins s'exporten principalment a França, Alemanya, el Regne Unit i Itàlia. Tot això secunda decididament una especialització com la que oferix el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura.

El màster propi en Viticultura, enologia i olivicultura té com a objectiu que els estudiants puguen aprendre tots els conceptes i procediments tant en l'àmbit teòric com pràctic, estos últims fonamentals en la matèria. Els estudiants rebran una formació que li permetrà conéixer els mètodes i tècniques del cultiu de la vinya i de l'olivera, l'elaboració de vins, mostos i altres derivats de la vinya, la producció de les diferents tipologies comercials de l'oli, l'anàlisi dels productes elaborats, les condicions d'higiene i magatzematge de productes, la comercialització d'estos, així com la investigació i innovació en el camp de l'enologia i de l'olivicultura.
El professorat compta amb àmplia experiència investigadora, docent i profesional
entorn de les matèries impartides. Un dels objectius principals del màster és acostar-te a la realitat laboral del sector. Per això, entraràs en contacte amb sommeliers, enòlegs, restauradors, viticultors i empresaris del sector. El programa manté un caràcter multidisciplinari, incloent-hi una visió global i avançada des de l'origen del producte vitivinícola fins al seu consum final, estructurant-se en assignatures que pertanyen a tres matèries fonamentals: viticultura, enologia i comercialització del vi, repetint la mateixa estructura per la part inherent a l'olivicultura i a la tecnologia i processos dels olis i derivats. D'altra banda, Espanya té el 26% de la superfície mundial d'olivera i genera el 38% del volum d'oli. En concret, Espanya aporta entre el 30 i el 48% de tot l'oli d'oliva mundial. Estes dades també recolzen la importància de comptar amb estudis especialitzats com el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura. Avantatges de cursar el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura: 1. Poder especialitzar-se i completar la formació teòrica amb pràctiques en els cellers de les zones circumdants. 2. Acostar-se a la realitat laboral del sector en estar en contacte amb sommeliers, enòlegs, restauradors, viticultors i empresaris. 3. Gràcies al seu caràcter multidisciplinari, oferix una visió global i avançada del producte vitivinícola fins al seu consum final, basant-se en les seues tres matèries fonamentals, com són viticultura, enologia i comercialització del vi, a més d'olivicultura, la seua tecnologia i processos dels olis i derivats.
Curs acadèmicCurs 2025/2026
Tipus de cursMàster de Formació Permanent
Modalitat:On-line
Preu matrícula 1.500 € (Importe preu al públic)
Preu general  
Termini de preinscripció31/12/2025
Data d'inici curs gener 2026
Data de finalització curs novembre 2026
Edició6 ª
Codi títol25621080
Crèdits:60.00 Crèdits ECTS
Horari Online
Lloc d'imparticióAula virtual UV
Eixida professional
Espanya és un país àmpliament conegut i reconegut a l'estranger, entre altres coses, per la rica varietat de productes i matèries primeres, que són altament benvolguts com l'oli, els vins, el pernil, les taronges, etc., en definitiva, per la seua gran riquesa gastronòmica. Davant esta riquesa gastronòmica i cultural, és necessari comptar amb una professionalització per a tots aquells interessats, des de xefs fins a enòlegs. La Universitat de València, en atenció a esta necessitat i sempre atenta a aportar els seus coneixements al desenrotllament de la societat, oferix el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura. Tan sols Galícia compta amb cinc Denominacions d'Origen (DO) i amb un total de quasi 40 milions de litres produïts de vins, la qual cosa suposa ingressos per 225 milions d'euros, dels quals prop de 8 milions de litres i més de 38 milions d'euros es venen en l'exterior. A més de la producció, cal destacar que la indústria vitivinícola mou a altres indústries auxiliars que involucren les barriques, les botelles, suros, llevataps, ampollers, refrigeradors, entre altres. A través de la formació en el Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura, els professionals adquiriran les següents destreses i habilitats pràctiques: - Aprendre tots els conceptes i procediments, tant teòrics com pràctics quant a mètodes i tècniques del cultiu de la vinya i de l'olivera, l'elaboració de vins, mostos i altres derivats de la vinya. - Aprendre sobre la producció de diferents tipologies comercials de l'oli, així com analitzar els productes elaborats, les seues condicions d'higiene i magatzematge, de comercialització, i la investigació i innovació en l'Enologia i l'Olivicultura. - Dissenyar, planificar i organitzar processos productius concordes amb la demanda real de l'entorn socioeconòmic, incloent-hi la investigació, desenrotllament i innovació. - Conéixer els efectes dels processos productius de l'empresa vitivinícola i oliverera en el medi ambient. - Utilitzar amb propietat i precisió els termes i conceptes propis de la viticultura, enologia i olivicultura. - Adquirir destreses i coneixement de tècniques per a l'anàlisi fisicoquímica, bioquímic, microbiològic i sensorial, tant de matèries primeres com de productes elaborats.
Direcció
OrganitzadorDepartament de Dret Mercantil 'Manuel Broseta Pont'
DireccióGiuseppe Meca De Caro
Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València
Catedrático/a de Universidad
Més Informació
Telèfon 96 160 3000
Admissió i matrícula
Termini preinscripció31/12/2025

Documentació electrònica a adjuntar

 

Normes generals

  • En cas de voler presentar la preinscripció i la documentació en suport paper, haurà de descarregar, seguir les instruccions i omplir el següent formulari.
  • No s'admetrà cap sol.licitud d'inscripció que no siga omplida degudament.
  • La persona sol.licitant ha d'acceptar sotmetre's a les proves i/o a l'entrevista que convoque prèviament el comitè de selecció.
  • La selecció la realitzarà la comissió que s'establirà en cada cas seguint les directrius del director del curs.
  • En cas de renúncia a la plaça l'alumne haurà de comunicar-ho a la Fundació Universitat-Empresa de València - ADEIT.

És interessant que consulte el reglament que regula els Títols Propis de Postgrau i Programes de Formació Contínua de la Universitat de València en l'apartat corresponent d'esta mateixa pàgina web.

Important: La taxa d'expedició de Títols i Certificats no està inclosa.

Programa
Viticultura
 Tema 1: Fisiologia de la vinya.
Tema 2: Biotecnologia de la vinya.
Tema 3: Plagues i malalties de la vinya. Protecció integral de la vinya.
Tema 4: Viticultura
Tema 5: Edafologia de la vinya.
 
Enologia 1
 Tema 1: Bioquímica enològica.
Tema 2: Microbiologia enològica.
Tema 3: Biotecnologia enològica.
Tema 4: Química enològica.
Tema 5: Anàlisi i control químic enològic.
 
Enologia 2
 Tema 1: Tecnologia enològica.
Tema 2: Enginyeria enològica.
Tema 3: Anàlisi organolèptica i tecnologia del tast.
 
Aspectes Legals, Econòmics i Socials de la vinya.
 Tema 1: Cultura i geografia vitivinícoles
Tema 2: Normativa, legislació i màrqueting.
 
Olivicultura
 Tema 1: Fisiologia de l'olivera.
Tema 2: Plagues i malalties de l'olivera.
 
Tecnologia i Processos de la Producció d'Olis.
 Tema 1: Tecnologia de l'elaboració d'olis.
Tema 2: Enginyeria oleícola
Tema 3: Anàlisi química, físic i sensorial.
 
Aspectes Legals, Econòmics i Socials de l'Oli
 Tema 1: Cultura i geografia oliverera.
Tema 2: Normativa, legislació i màrqueting
 
Treball Final de Màster
 Tema 1: Casos pràctics
Tema 2: Treball fi de màster
 
Professorat
Nom Cognoms Vinculació + info
Alessandra Aiello Profesora Asociada / Università degli Studi di Napoli Federico II
Fernando Bittencourt Luciano Profesor/a Asociado de Universidad. Pontifícia Universidade Católica do Paraná
Carlos Luz Mínguez Ayudante/a Doctor/a + info
Jorge Rafael Mañes Font Licenciado en Administración y Dirección de Empresas. Universitat de València .Graduado Europeo en Dirección de Empresas
Nicola Marchetti Profesor/a Titular de Universidad. Università Degli Studi di Ferrara
Consuelo Reyes Marzal Raga Prof. Titular de Derecho Administrativo. Universitat de València + info
Giuseppe Meca De Caro Catedrático/a de Universidad + info
Jesus Muñoz Bertomeu Profesor/a Titular de Universidad + info
Fabiana Pizzolongo Profesora Asociada / Università degli Studi di Napoli Federico II
Juan Manuel Quiles Beses Ayudante/a Doctor/a + info
Raffaele Romano Profesor Tirular / Università degli Studi di Napoli Federico II
Benjamín Saldaña Villoldo Contratado/a Doctor/a + info
Metodologia
Metodologia
Este màster i cada un dels temes dels quals es compon, es desenrotlla i haurà de desenrotllar-se segons els Certificats de Qualitat que complixen els criteris establits en les normes UNE-EN ISO 9001 i UNEEN ISO 13485 els abastos de la qual contenen als Cursos de Formació Postgrau pertanyents a l'àmbit de la salut i sota la Modalitat a Distància: Amb especialitat Multimèdia. Esta metodologia d'estudi consistirà a prendre com a referència de treball el manual didàctic i de consulta que s'enviarà a cada alumne per correu postal i que es publicarà a l'Aula Virtual del Curs. Al seu torn s'editarà i enviarà un CD amb arxius multimèdia que contindrà la gravació de vídeos tutorials de presentació i contingut de cada mòdul de cada un dels temes dels quals es compon el curs que se seran elaborats per l'equip docent del màster o per qui delegue el Director del Màster, segons al seu criteri. A partir d'ací, l'alumne tindrà com a element de desenrotllament de la matèria l'Aula Virtual del curs on se li faran constar els manuals i arxius complementaris multimèdia, l'apartat de Tutories de l'Aula Virtual on podran consultar directament amb els professors els possibles dubtes que pogueren tindre i els manuals de consulta que seran remesos per correu postal. La major part del contingut total de les hores a dedicar a esta matèria es dirigirà a la lectura, comprensió i estudi dels diferents capítols que la formen, i el temps restant centrat en la resolució de l'examen teòric i en l'inici de la resolució de problemes pràctics i preparació del treball fi de màster, especialment referent a la planificació de la metodologia a emprar per a l'abordatge i resolució del problema plantejat.
FAQ

TIPUS DE TÍTOLS I CRÈDITS

 
QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UN MÀSTER OFICIAL I UN MÀSTER DE FORMACIÓ PERMANENT DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA?
 
S'entén per màster oficial el conjunt d'ensenyaments reglats de postgrau amb validesa a tot el territori nacional i a l'espai europeu d'ensenyament superior (EEES) que han superat un procés d'elaboració i aprovació d'acord amb les normes legals dictades pel Govern i les comunitats autònomes (lleis, decrets, ordres), reconegut en el marc de les normes i acords de l'EEES.

El màster de formació permanent es refereix a estudis que han de superar un procés normatiu intern més flexible i diversificat (a la Universitat), pensat per a oferir un tipus de formació que s'adiga amb les demandes de la societat. En determinats supòsits, aquests estudis propis poden servir per a l'exercici d'activitats professionals, sempre que la normativa legal així ho establisca.
 
 
QUÈ ÉS UN CRÈDIT ECTS?
 
ECTS és l'acrònim d'European Credits Transfer System. És una manera de mesurar la duració dels estudis universitaris que preveu diferents factors, com ara l'assistència a sessions teòriques, l'elaboració de treballs pràctics o la dedicació a pràctiques.

Cada crèdit suposa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant. En els títols propis de la Universitat de València, 1 crèdit ECTS està reconegut amb 10 hores de docència. Per exemple, un curs de 3 crèdits ECTS està reconegut amb 75 hores de dedicació de l'estudiant, de les quals 30 hores són de docència.
QUINS TÍTOLS PROPIS OFEREIX LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA? REQUISITS D'ACCÉS
La Universitat de València renova anualment la seua oferta de títols propis. En aquesta oferta podem trobar els títols de postgrau següents: màsters de formació permanent (60, 90 o 120 crèdits ECTS), diplomes d'especialització (entre 30 i 59 crèdits ECTS) i experts universitaris (entre 15 i 29 crèdits ECTS).
 
Tipus de títols propis Crèdits Requisits d'accés
Màster de formació permanent 60,90 o 120 ECTS Titulats universitaris amb titulació oficial o equivalent (*)
Diploma d'Especialització 30-59 ECTS Titulats universitaris amb titulació oficial o equivalent (*)
Expert/a universitari/ària 15-29 ECTS Titulats universitaris amb titulació oficial o equivalent (*)

(*) S'hi permet l'accés, condicionada a l'obtenció del títol universitari de grau en el mateix curs acadèmic, a les persones a les quals els falte menys d'un 10% dels crèdits per a acabar aquests estudis
 
 
QUINS TÍTOLS DE FORMACIÓ CONTÍNUA OFEREIX LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA? REQUISITS D'ACCÉS
 
En aquesta oferta podem trobar els títols de formació contínua següents: certificats de formació contínua (15 - 30 crèdits ECTS), i microcredencials universitàries (fins a 15 crèdits ECTS).
 
Tipus de formació contínua Crèdits Requisits d'accés
Certificat de formació contínua 15-30 ECTS No cal acreditar titulació
Microcredencial universitària Fins a 15 ECTS Es pot requerir o no titulació universitària prèvia (*)


(*) Els requisits d'accés s'especifiquen en la memòria del curs.

 

CONVALIDACIÓ D'ESTUDIS

 
HI HA LA POSSIBILITAT D'OBTENIR ALGUN TIPUS DE CONVALIDACIÓ D'ESTUDIS?
 
Pel que fa als títols propis, les ofertes formatives es renoven anualment i no són convalidables.

En els títols propis no hi ha la possibilitat de convalidació acadèmica, excepte en el cas dels màsters de formació permanent amb estructura modular, que són aquells que poden estar integrats per diplomes d'especialització i/o experts/es universitaris/àries. La matrícula a un màster de formació permanent d'estructura modular pot ser del curs complet o de cadascun dels seus mòduls per separat, i és possible cursar-los en diferents anys acadèmics.

En cap cas no permeten l'accés als estudis oficials de doctorat.
 

SOL·LICITUD D'INFORMACIÓ

 
ON PUC OBTENIR INFORMACIÓ D'UN CURS EN CONCRET?
 
En la pàgina web https://postgrado.adeituv.es/ca-valencia/home.htm trobarás tota la informació referent a cadascun dels títols oferits.
 

ADMISSIÓ I MATRÍCULA

 
COM PUC REALITZAR LA PREINSCRIPCIÓ A UN CURS?
 
Pots fer la preinscripció a un títol propi electrònicament a través de l'apartat que trobaràs en la web de cada curs. També pots imprimir la FITXA DE PREINSCRIPCIÓ , omplir-la i enviar-la juntament amb tota la documentació sol·licitada a l'adreça de correu electrònic informacion@adeituv.es o per correu (o en persona) a: Fundació Universitat Empresa de València (plaça de la Mare de Déu de la Pau, 3 - 46001 València).
 
 
POT UN ESTUDIANT ESTRANGER AMB UN TÍTOL NO HOMOLOGAT ACCEDIR A AQUESTS ESTUDIS?
 
Sí, sempre que siga autoritzat per la direcció del curs.
 
 
EL PAGAMENT QUE REALITZE EN LA MATRÍCULA, QUÈ INCLOU?
 
El pagament del preu públic de la matrícula inclou:

- L'accés a totes les accions formatives del curs i/o a la plataforma virtual que el suporte.

- El dret a l'obtenció del carnet universitari.

- Tot el material que la direcció del curs estime oportú.

- Una assegurança de responsabilitat civil i d'accident a l'entorn del curs.

Les taxes d'emissió del certificat estan incloses en els cursos de formació contínua (certificat de formació contínua i microcredencial universitària). En els títols propis, les taxes d'emissió de títols i certificats NO estan incloses.
 
 
COM SOL·LICITAR EL CARNET UNIVERSITARI?
 
Passos a seguir per sol·licitar el carnet universitari per primer cop.

Paso 1
https://secvirtual.uv.es/

Paso 2
Punxar a Accedir Secretària Virtual

Paso 3
Introduir usuari i contrasenya de la universitat. És el que et va sortir quan et vas matricular a la Universitat.

Paso 4
Punxar a canviar la fotografia

Paso 5
Pujar foto amb la mida indicada

Paso 6
A partir d'aquell moment ja es disposarà de la targeta virtual.

Paso 7
Descarregar la L'APP MÒBIL UV
 
ES POT FRACCIONAR EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA?
 
El pagament es pot fraccionar sempre que l'import de la matrícula supere la quantitat de 500 euros i la duració del curs siga superior a tres mesos:
 
  • Fins a 1.000 euros: dos terminis, la meitat en el moment de l'admissió i l'altra meitat als dos mesos de la data d'inici del curs.
  • Superior a 1.000 euros: tres terminis, un terç en el moment de l'admissió, un altre terç als dos mesos de la data d'inici del curs i el terç restant als quatre mesos.


Per als cursos de més de dos anys de duració, s'ha d'abonar el 50% de l'import total de la matrícula en el moment de l'admissió al curs i l'altre 50% a l'inici del segon any del curs.

*És requisit indispensable per al fraccionament lliurar el document d'ORDRE DE DOMICILIACIÓ DE DEUTE DIRECTE SEPA, emplenat i signat (*que es pot descarregar des del formulari de preinscripció).

*El primer pagament sempre s'ha de fer motu proprio per l'estudiant a través del procediment facilitat en l'admissió. Els pagaments següents es domicilien al compte bancari facilitat.

*L'impagament d'algun dels terminis comporta l'anul·lació de la matrícula de l'estudiant sense dret al reintegrament de la quantitat ja satisfeta.

 

EN QUINS CASOS ES POT RETORNAR L'IMPORT DE LA MATRÍCULA?
 
Les quantitats abonades en concepte de matrícula no es retornen una vegada s'ha iniciat el curs. Si l'estudiant causa baixa abans d'iniciar-lo, es retornaran dos terços del preu públic de la matrícula, en cas de pagament únic, després de la presentació de la corresponent sol·licitud. En cas de pagament fraccionat, s'abonarà la quantitat que excedisca d'un terç del preu públic de matrícula.

L'anul·lació de la matrícula després d'iniciar-se el desenvolupament dels estudis no dona dret a la devolució de les taxes pagades, excepte en casos excepcionals a causa de malaltia greu o fallida econòmica de la unitat familiar, degudament justificats documentalment.
 
 
HI HA ALGUN TIPUS DE DESCOMPTE A l'HORA D'ABONAR LA MATRÍCULA?
 
Els estudiants de títols propis de postgrau i formació contínua no es poden acollir a les exempcions que preveu el decret de la Generalitat Valenciana que regula les taxes per prestació de serveis acadèmics universitaris per a cada curs acadèmic.
 

AUTOMATRÍCULA

 
AJUDA AL PROCEDIMENT D?AUTOMATRÍCULA (NOMÉS PER A AQUELLES PERSONES QUE JA HAN SIGUT ADMESES)
 
Una vegada formalitzat el pagament, l'estudiant rebrà una notificació amb les instruccions per a realitzar l'acte de matrícula a través de la plataforma de la Universitat de València.

Per a obtenir el manual amb les instruccions del procediment, cliqueu ACÍ

En cas de tenir algun dubte sobre aquest tema, contacteu amb nosaltres mitjançant l'adreça
electrònica: informacion@adeituv.es
 

PRÀCTIQUES

 
HI HA LA POSSIBILITAT DE REALITZAR PRÀCTIQUES EN EMPRESES O INSTITUCIONS?
 
Sí, sempre que ho preveja l'organització dels estudis. Aquestes pràctiques poden formar part del pla d'estudis (curriculars), i en aquest cas les han de realitzar tots els alumnes matriculats, o poden ser un complement formatiu addicional a la programació acadèmica (extracurriculars), i en aquest cas no és necessari que les realitzen tots els alumnes matriculats. Es poden fer fins a 900 hores de pràctiques.

Més informació: https://www.adeituv.es/practicas/postgrado-propios/?lang=ca
 
 
CAL FORMALITZAR ALGUN CONVENI PER REALITZAR LES PRÀCTIQUES EN EMPRESES/INSTITUCIONS?
 
Sí, és necessari subscriure un conveni entre la Universitat i l'empresa/institució per al desenvolupament de les pràctiques. Aquest conveni, que el gestiona la direcció dels estudis a través d'ADEIT, Fundació Universitat-Empresa de València, ha de recollir les dades bàsiques de l'activitat que es desenvoluparà durant les pràctiques, així com les signatures de l'alumne/a, dels tutors o tutores de l'empresa i dels tutors o tutores de la Universitat.
 

AVALUACIÓ

 
QUIN ÉS EL SISTEMA D'AVALUACIÓ?
 
L'organització de cada curs indica els procediments d'avaluació específics. En qualsevol cas, però, és requisit necessari per a obtenir el títol aprovar totes les assignatures dels estudis corresponents d'acord amb el procediment que estableix la guia docent.

Només quan s'ha acabat el postgrau i les actes estan tancades i registrades per la Universitat de València, es pot sol·licitar el certificat o títol acreditatiu de la formació. L'estudiant rebrà, al seu moment, una notificació amb les instruccions per obtenir-lo.

La qualificació final dels títols propis de postgrau és el resultat de la mitjana ponderada de les notes obtingudes en cadascuna de les assignatures, inclòs el TFM (en el cas dels títols de màster).

En el cas dels cursos de formació contínua, s'atorguen únicament les qualificacions d'apte o no apte.
 

EXPEDICIÓ DE TÍTOLS PROPIS I CERTIFICATS

 
QUI EXPEDEIX ELS TÍTOLS DE POSTGRAU?
 
Els títols propis de la Universitat de València són expedits pel rector o la rectora segons un model normalitzat i en queda constància en el registre de títols de la Universitat. En aquests títols es fa esment exprés que no tenen caràcter oficial.
 
 
QUINA TITULACIÓ OBTINC?
 
Títols propis

El fet de superar els estudis de màster de formació permanent dona dret a l'obtenció del corresponent títol de màster de formació permanent en '...' per la Universitat de València.El fet de superar els estudis de diploma d'especialització dona dret a l'obtenció del corresponent diploma d'especialització en '...' per la Universitat de València.

El fet de superar els estudis d'expert/a universitari/ària dona dret a l'obtenció del corresponent títol d'expert/a universitari/ària en '...' per la Universitat de València.

Una vegada superats els títols propis és possible sol·licitar un certificat que inclou: matèries, crèdits, modalitat d'impartició i nota.

Formació contínua

El fet de superar els estudis de certificat de formació contínua dona dret a l'obtenció del corresponent certificat de formació contínua en '...' per la Universitat de València.

I el fet de superar els estudis de microcredencials universitàries dona dret a l'obtenció de la corresponent certificació de microcredencial universitària en '...' per la Universitat de València.

Aquestes certificacions són d'aprofitament i inclouen la denominació del curs i el nombre de crèdits.

Les taxes d'emissió de títol o certificat que acredita la realització del curs per part de la Universitat de València no estan incloses en l'import de la matrícula, excepte en el cas de la formació contínua (certificat de formació contínua i microcredencial universitària).
Accés i Resultats d'Aprenentatge
Requisits titulació
Per a l'admissió en el Màster es requerix estar en possessió títol oficial de grau en Enginyeria Agroalimentària i Agroambiental, Enginyer/a Agrònom/a, graduats o llicenciats en: Biotecnologia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Enologia, Ciències Químiques, Ciències Biològiques, Ciències Mig Ambientals, Farmàcia, Medicina, Veterinària, Odontologia, Bioquímica, Nutrició Humana i Dietètica,Ciències Gastronòmiques o del títol d'Enginyer/a Industrials, així com Enginyer/a Tècnic/a Agrícola en les seues diferents especialitats.
Criteris admissió
Per a l'admissió en el Màster es requerix estar en possessió títol oficial de grau en Enginyeria Agroalimentària i Agroambiental, Enginyer/a Agrònom/a, graduats o llicenciats en: Biotecnologia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Enologia, Ciències Químiques, Ciències Biològiques, Ciències Mig Ambientals, Farmàcia, Medicina, Veterinària, Odontologia, Bioquímica, Nutrició Humana i Dietètica, Ciències Gastronòmiques o del títol d'Enginyer/a Industrials, així com Enginyer/a Tècnic/a Agrícola en les seues diferents especialitats.
Resultats d'aprenentatge
Competències Generals
" Conéixer les matèries tècniques, científiques i tecnològiques que capaciten a l'alumne/a per a la resolució de problemes complexos de manera efectiva.
" Dissenyar, planificar i organitzar de processos productius concordes amb la demanda real de l'entorn socioeconòmic.
" Planificar i millorar en l'àmbit de la investigació, desenrotllament i innovació.
" Ser creatiu, crític i resolutiu en l'àrea d'especialitat corresponent.
" Mostrar motivació pel desenrotllament de la qualitat.
" Conéixer els efectes dels processos productius en l'empresa vitivinícola i oliverera sobre el medi ambient.
" Mostrar iniciativa i un esperit emprenedor.
" Utilitzar amb propietat i precisió els termes i conceptes propis de la matèria.
" Treballar en equip, tindre iniciativa i responsabilitat compartida. Mostrar inquietud i curiositat per aprendre, així com entusiasme per convertir-se en un professional preparat, disciplinat i responsable en l'exercici de la professió i la investigació.
Competències Específiques
" Aplicar les tècniques específiques per a l'anàlisi fisicoquímica, bioquímic, microbiològic i sensorial tant de matèries primeres com productes elaborats.
" Planificar, desenrotllar i innovar en l'elaboració de productes enològics i *olivícolos.
" Establir els procediments per a l'eco-valorització de subproductes i la gestió de residus de la indústria del vi i de l'oli..
" Assegurar i gestionar la seguretat alimentària des de la producció de matèries primeres fins al consumidor.
" Conéixer en profunditat els microorganismes implicats en els processos fermentatius, la seua taxonomia i quina és la seua influència sobre les propietats del producte final.
" Adoptar decisions econòmiques i comercials que permeten la consecució dels objectius de l'empresa vitivinícola i oliverera tenint en compte les polítiques i normatives vigents.
" Confeccionar i interpretar enquestes de mercat, traient estratègies d'actuació a partir dels resultats obtinguts.
" Manejar bibliografia cientificotècnica demostrant la capacitat de contrastar informació rellevant, específica i actual.
" Conéixer les matèries primeres necessàries i les seues característiques en l'elaboració de productes enològics i olivícolos.
" Utilitzar les diferents operacions que tenen lloc al llarg del procés de producció del vi i de l'oli.
" Avaluar la qualitat sensorial i defectes dels productes enològics i olivícolos elaborats.
" Establir assajos i anàlisis orientades a la investigació actuant sota normes de bones pràctiques en el laboratori.
Contacte