UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

Art destruït: conferència de Juan Chiva

  • March 7th, 2019
Image de la noticia

El dimecres 3 d’abril tindrà lloc l’última de les conferències de La Nau Gran del curs acadèmic 2018-19, que porta com a títol “art destruït”. El conferenciant serà el professor d’Història de l’art Juan Chiva.

Com ell mateix ens explica:“La pèrdua de patrimoni històric suposa sempre un fort colp a la identitat i essència d'una ciutat i fa més difícil interpretar l'esdevenir d'aquesta. Es pretén reflexionar sobre l'impacte de la destrucció de patrimoni en pèrdues que no són accidentals o degudes a desastres naturals, sinó destruccions conscients que, com les pròpies obres d'art que van destruir, tenen també un missatge polític, social i religiós propi”.

Com sempre, la conferència començarà a les 18:00 hores. Lloc: Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Juan Chiva és doctor en Història de l'Art i Professor del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València. Les seues línies de recerca giren entorn de l'estudi cultural de la imatge, el festeig i l'art efímer. És autor de la monografia "El Triunfo del Virrey. Glorias novohispanas: origen, apogeo y ocaso de la entrada virreinal " (2012), i coautor dels cinc volums de la sèrie La Fiesta Barroca, projecte dirigit per Víctor Mínguez. Actualment dirigeix un projecte de recerca nacional com a investigador principal: Los ancestros de Carlos V y el inicio de la fiesta moderna (2018-2020).