UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

II Simposi Els Tres Regnes. Inscripció Oberta.

  • January 25th, 2022
II Simposi els tres regnes

En 2008 i després d'un llarg procés es va desenvolupar l'I Simposi La Creu dels Tres Regnes. Espai i temps en un territori de frontera. La seu va ser la localitat valenciana d'Ademús. El motiu del mateix era conjuminar gents, investigadors, pobles, realitats, problemes i solucions d'aquests territoris amb una clara problemàtica comuna. El trifini (en el terme de Castielfabib, llogaret de Rierol Cerezo) uneix les terres de Castella, Aragó i València. El Simposi va tindre un gran èxit de públic, ponents i comunicacions, a més de dinamitzar la localitat. Els seus resultats van ser publicats l'any 2011 en un llibre titulat La Creu dels Tres Regnes. Espai i temps en un territori de frontera (UCLM; 2011) coordinat per Josep Montesinos i Carmen Poyatos.

Ara volem plantejar l'II Simposi. En aquesta ocasió participen les tres Universitats dels territoris: Universitat de València (Facultat de Geografia-Història), Universitat de Castella-la Manxa (Facultat de Ciències de l'Educació i Humanitats, Campus de Conca), Universitat de Saragossa (Facultat de Ciències Socials i Humanes, Campus de Terol). La seu central serà la localitat d'Ademús, i Moya a Conca, més Llibres a Terol.

A l'organització s'incorpora l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) la qual coordinarà l'apartat de ‘Parles’, seguint la tradició de diverses jornades realitzades sobre aquest tema anteriorment.

En l'organització participen, igual que en la primera edició, l'Associació d'Amics de Moya i l'Institut Cultural i d'Estudis del Racó d'Ademús (ICERA). Així mateix, s'espera la participació d'altres institucions dels tres territoris.

Hi haurà diversos blocs de contingut, entorn de les Parles de les diferents zones, el Patrimoni Cultural i Natural i el Territori.

I

Info II Simposi: https://ir.uv.es/MqhT5qg

Automatrícula: http://links.uv.es/w2e0IP8

Cartell : https://ir.uv.es/CIst2zT

Comunicacions

Info turística

Programa