UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

UV COL.LABORATORI ALIANCES INTERGENERACIONALS PER A LA SALUT MENTAL I EL BENESTAR EN LA UV. 18 d'abril.2 crèdits ECTS.Inscripció Tancada

  • February 21st, 2024
Image de la noticia
Preocupats per la salut mental i el benestar emocional de l'alumnat de la Universitat de València, el dia 18 d'abril a les 15.30h tindrà lloc en la Facultat de Geografia i Història la trobada que porta per títol “Aliances intergeneracionals per a la salut mental i el benestar emocional a la Universitat de València”. Aquesta trobada s'emmarca en un projecte d'innovació docent dins del qual es realitzaran 8 partits amb diferent temàtica al llarg del curs 2023-24. L'activitat està reconeguda amb 2 crèdits ECTS.

Inspirat en el tercer objectiu dels “Objectius de Desenvolupament Sostenible” (ODS) de l'Agenda 2030 de l'ONU, la trobada prevista per al 18 d'abril té com a finalitat reflexionar i compartir experiències sobre la salut mental i el benestar emocional de l'estudiantat participant, així com debatre estratègies encaminades a la seua millora.

Per a això, s'organitzarà a l'alumnat en xicotets grups que estaran conduïts i moderats per professorat de la Facultat de Medicina i la Facultat de Psicologia i Logopèdia i que comptaran amb el suport del professorat de la Facultat de Geografia i Història. En aquests grups es compartiran experiències vitals entre les dues grans generacions d'alumnat que conviu en la nostra Universitat: Nau Gran i diferents Graus.
Durant la trobada, s'espera que els participants puguen realitzar una reflexió sobre els problemes que els preocupen en relació amb la salut mental contribuint a proposar intervencions dirigides a la millora de la salut mental i el benestar, aprenent a convertir allò que els preocupa, en una oportunitat.

Aquesta activitat s'emmarca en el Projecte d'Innovació Docent (PID) del SPFIE denominat INTERGENERACIONES que té com a finalitat intentar que, mitjançant la interacció presencial intergeneracional, es flexibilitze el procés d'aprenentatge i es promoga l'assimilació de continguts i conceptes a partir de la seua exposició, discussió i l'ús de vivències i experiències en primera persona com a recurs didàctic. A més, s'espera que aquest tipus de trobades tinguen un impacte positiu en la salut mental i benestar emocional dels participants.


Dirigit a tot l'alumnat de tots els graus de la UV.

AUTOMATRÍCULA DE TITULACIONS DE GRAUS

(oberta fins el 14 d'abril 2024)

http://links.uv.es/w2e0IP8

Programa: https://go.uv.es/5w71U9w