University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

Aquesta proposta dóna continuïtat a una línia de treball que iniciàrem farà ja cinc anys i que ha donat lloc a diversos cicles de seminaris sobre història ambiental (els cicles d’atmosferes tòxiques, de catàstrofes artificials, etc.); l’escola de primavera Living in a Toxic World (2015); i un bon nombre de publicacions i participacions en congressos. La proposta tracta un àmbit en clar creixement dins de la historiografia ambiental i de la ciència internacionals; un àmbit que, a més a més, darrerament ha despertat un gran interès entre un grup considerable d’investigadors/es de la SCHCT – un exemple és el recent projecte d’investigació coordinat “Toxic Spain” desenvolupat entre les universitats de Barcelona, València i Alacant durant els anys 2016-2019.

El cicle inclourà alguns dels màxims especialistes en l’àmbit internacional i analitzarà casos geogràficament diversos com són el francès, escocès i japonès. I, seguint amb el propòsit de fer la recerca històrica significativa en la resolució de controvèrsies actuals, el cicle acabarà amb una taula rodona amb experts en salut pública i grups ecologistes que han treballat els problemes de salut ambiental i ocupacional derivats de l’exposició a metalls pesants en el context valencià.

 

Cicle: "Metalls pesants tòxics en el treball i en l'ambient"

Dimecres 14 de febrer de 2018

16 h. Judith Rainhorn (Université Paris-1)

"A legal poison. How poisonous lead paint industry long remained dominant despite occupational health and safety regulation. France, 1820-1926."

(amb retransmissió online): reunion.uv.es/hcc2

 

Dimecres 21 de febrer de 2018

16 h. Catherine Mills (University of Stirling)

"Occupational Exposure to Heavy Metals Poisoning: Scottish Lead Mining"

(amb retransmissió online): reunion.uv.es/hcc2

 

Dimecres 28 de febrer de 2018

18 h. Taula redona; "Cicle: Metalls pesants tòxics en el treball i en l'ambient"

Ponents: Ferran Balllester, Olga Pardo

(amb retransmissió online): reunion.uv.es/hcc2

 

Dimecres 7 de març de 2018

16 h. Florence Hachez-Leroy (Centre de recherches historiques(UMR 8558, EHESS/CNRS)

" On the bench: Aluminium and Health, 19th-20th centuries"

(amb retransmissió online): reunion.uv.es/hcc2