
V Universitat de Primavera de Anna
Integrant sostenibilitat, seguritat i etiquetatge nutricional
Divendres 19 de abril de 2024
Palau dels Comtes de Cervellón
Plaza Alameda, 5 (46820)
Inscripció necessària i gratuïta en: https://go.uv.es/4DyvVgN
La Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura i Societat organitza la V Edició de la Universitat Estacional de La Canal de Navarrés en la localitat d'Anna sota el títol: “Integrant sostenibilitat, seguretat i etiquetatge nutricional en la Universitat Estacional d'Anna”.
Un sistema alimentari sostenible és aquell que garantix la seguretat alimentària i la nutrició per a totes les persones, sense posar en risc les bases econòmiques, socials i ambientals d'eixe moment, però també preservant-les per a generacions futures. Intervenen en este escenari la seguretat alimentària i la comunicació amb els consumidors. D'una banda, amb la seguretat alimentària es controla el mercat de productes alimentaris per a assegurar el compliment amb la legislació vigent; a més de gestionar i avaluar els riscos per a protegir la salut de la població i alertar en cas de ser necessari. I per una altra, la comunicació a través de l'etiquetatge d'aliments permet connectar als productors i els consumidors finals, exercint un paper fonamental en permetre'ls prendre decisions informades sobre els productes que compren i consumixen. Amb estos tres pilars s'ha organitzat la Universitat Estacional a Anna en un enclavament únic, que ha sigut testimoni dels inicis de la relació alimentació-societat: en el Palau dels Comtes de Cervellón.
PROGRAMA
DIVENDRES 19 DE ABRIL
15:00h. - Eixida bus de València a Anna (Eixida des de l'Aulari de la Fac. Farmàcia i Ciències de l'Alimentació)
16:15 h- Inauguració – Sala Mozárabe
16:30h. – Ponències - Sala Anna
Moderadora: Dra. Ana Juan-García
Ponentes:
Dra. Ana Juan-García - Universitat de València
La seguretat alimentària en la pràctica de la sosteniblidad.
Dr. Francisco Martí-Quijal - Universitat de València
Tecnologies d'indústria alimentària per a la recuperació de compostos amb propietats saludables.
Dra. Lucía Seguí Gil - Universitat Politècnica de València
Valorització de residus de producció d'hortalisses d'IV gamma mitjançant l'obtenció d'ingredients en pols amb aplicació en la indústria agroalimentària.
Sr. Jaime Sebastià Rico - Clínica Nutricional de la Universitat de València
Alimentació Saludable: tot comença per l'etiqueta alimentària
19:00h. – Tast i clausura
Tast de productes del territori - La importància de la sostenibilitat gastronòmica.
20:00h. – Eixida bus d'Anna a València (ens deixarà en la parada de tramvia Universitat Politècnica – Av. dels Tarongers).
Coordinadora de la Universitat Estacional de Anna:
Dra. Ana Juan-García - Universitat de València