Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El cicle de conferències d’Unisocietat continua al febrer

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 4 de febrer de 2020
Image de la noticia

Les 12 seus d’Unisocietat albergaran conferències impartides per docents i investigadors de la Universitat de València al llarg del mes de febrer. Aquesta activitat complementària del curs acadèmic d'Unisocietat és d'accés lliure.

El cicle de conferències Unisocietat, Primavera 2020 ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb l'esponsorització de Caixa Popular i la col·laboració de la Diputació de València i els ajuntaments. La finalitat d'aquestes xarrades multidisciplinàries és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que aglutina més de 1.700 estudiants matriculats durant el curs 2019-2020. Les conferències continuaran mensualment al llarg del present curs en les 12 seus: Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Gandia (sota la denominació d’Unimajors) i Ontinyent (amb la col·laboració de Caixa Ontinyent).

Un cicle de conferències pluridisciplinàries

Les temàtiques d'aquest cicle de conferències són tan variades com departaments atresora la Universitat de València, i que discorren des de la ciència política a l'experimental, o de la comunicació a l'art.

A l'Eliana, la professora Carmen Pérez (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats) abordarà el màrqueting en l'hipermercat. El professor José Cantó (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) centrarà el seu discurs a Benetússer en la cerca de la ciència per trobar vida extraterrestre.

La sexualitat de la dona en la dècada dels 50 protagonitzarà la conferència de Dolores Gil (Psicologia Evolutiva i de l'Educació) a Bétera. Saber parlar serà el títol de la conferència que impartirà el catedràtic Antonio Briz (Filologia Espanyola) a Massamagrell.

Cullera acollirà la conferència d'Antonio Bar (Dret Constitucional, Ciència Política i de la Administració) sobre el futur de la Unió Europea davant el repte del nacionalisme i del populisme. I Quart de Poblet rebrà a Mª Ángeles Solanes (Filosofia del Dret i Política) que tractarà la crisi de la democràcia.

Els mitjans de comunicació i opinió serà el tema que abordarà el professor Guillermo López (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació) a Paterna. Els paisatges valencians i la formació de la seua imatge cultural també seran objecte d'una conferència a Alzira, que impartirà Adrià Besó (Departament d'Història de l'Art).

La Història de l'Art protagonitzarà les conferències de febrer d'Ontinyent i Requena, ambdues seran impartides per la professora Ester Alba (Departament d'Història de l'Art). A Ontinyent tractarà el naturalisme de Sorolla i la poètica del simbolisme valencià; a Requena se centrarà en la pintura de paisatge valenciana.

A Gandia, el professor José Luis Jiménez (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga), impartirà la xarrada titulada A mig camí entre Saguntum, Valentia i Edeta: la vila romana de l'Horta Vella a Bétera.

En Unisocietat també hi ha espai per a abordar les claus de la vida saludable. A l'Eliana la professora Esperanza Navarro (Psicologia Evolutiva i de l'Educació) explicarà com envellir amb èxit en el món i per què ens interessen les Zones Blaves. I, a Riba-roja de Túria, la professora Isabel Martínez (Infermeria) se centrarà en l'alimentació saludable.

Llista d'enllaços: