Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Jornada sobre el caràcter pluridisciplinari del Patrimoni Cultural i el territori, en la Universitat

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 21 de novembre de 2019
Image de la noticia

El 22 de novembre la Sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història acull la jornada “Visions del patrimoni cultural: disciplines i territori”. En aquesta jornada, especialistes de la Universitat de València i representants de les institucions responsables del patrimoni cultural valencià, debatran sobre el present, passat i futur dels estudis patrimonials en el territori.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat en col·laboració amb la Facultat de Geografia i Història, el Departament de Química Analítica, el Màster en Patrimoni Cultural: Identificació, Anàlisi i Gestió i el Màster en Arqueologia, presenta la primera edició de la Jornada “Visions del Patrimoni Cultural”, amb el finançament de Caixa Popular.

Inauguraran la jornada a les 9:30 hores el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, el degà de la Facultat de Geografia i Història, Josep Montesinos, i el director de Relacions Institucionals i Responsabilitat social de Caixa Popular, Paco Alós.

Participaran com a conferenciants José Luis Jiménez (director del Màster Universitari en Patrimoni Cultural, UV), Beatriz Santamarina (Sociologia i Antropologia Social, UV), Mª José Mascarell (Dret Administratiu i Processal, UV), Clodoaldo Roldán (Física Aplicada i Ecectromagnetismo). A les 12:30 hores està programada la conferència d'Antonio Bravo, subdirector General de Patrimoni Cultural i Museus de la Generalitat, a continuació intervindrà Eugeni de Manuel, coordinador de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

La sessió vespertina comptarà amb una taula redona moderada pel cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, Ángel Morales (Química Analítica, UV), que se centrarà en el caràcter pluridisciplinari del patrimoni cultural i les experiències en el territori. Consuelo Mata (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga, UV) exposarà el cas de les jornades de Kelin; Agustín Pastor (Química Analítica, UV), tractarà l'anàlisi química al Castell de Sagunt; Oreto Garcia (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga, UV) explicarà el pla director d'Art rupestre que ha coordinat; Rafael Gil (Història de l'Art, UV) se centrarà en el nou museu de tèxtil d'Ontinyent; Javier Navarro (Història Moderna, UV) i Eva Garcia (Diputació de València) compartiran la seua experiència a l'Aula d'Història i memòria democràtica de la Universitat de València; i Emilio Iranzo (Geografia, UV) posarà l'accent en la relació entre paisatge, patrimoni i identitat valenciana.

Aquestes jornades pretenen donar a conéixer la importància de la multidisciplinarietat en els estudis relacionats amb la posada en valor i la conservació del Patrimoni Cultural en el territori. Afavorir la creació de sinergies entre les diferents àrees de coneixement que investiguen en aquest àmbit a la Universitat de València. Així com l'impacte dels estudis desenvolupats entre els diferents actors dins de la institució i el seu suport als agents territorials com són museus o ajuntaments, Diputació, Conselleria o altres entitats compromeses amb la tutela del Patrimoni.

Llista d'enllaços: